Στην Ελλάδα έχουν φτάσει οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία στην Ομόνοια, όπου λίγο νωρίτερα έφτασε πούλμαν που μετέφερε πολίτες της Ουκρανίας.

«Είναι ντροπή αυτό που κάνει ο Πούτιν»

«Ταξίδεψα 26 ώρες. Ήρθαμε τώρα στην Αθήνα, φύγαμε από εκεί γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο κόσμος φοβάται. Παρατήσαμε τα πάντα, δεν αφήνουν τους άντρες να φύγουν, 18-60 ετών. Περπατήσαμε 10 χλμ. μέχρι τα σύνορα, οι ουρές είναι μεγάλες, ο κόσμος είναι πάρα πολύς. Εμείς μένουμε κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία και προλάβαμε να φύγουμε πριν πέσουν βόμβες στην περιοχή που ήμασταν. Πρέπει να βάλει μυαλό ο Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο. Είναι ντροπή αυτό που κάνει, δεν ακούει κανέναν», είπε η κ. Αγάπη.

«Πήρα δανεικά και ήρθα – Δεν ξέρω που θα πάω»

«Περισσότερο ρίχνουν βόμβες στο Κίεβο. Εμείς φύγαμε πριν φτάσουν κοντά σε εμάς. Περπατούσαμε πολλές ώρες, με αυτοκίνητο δεν μπορούσες να περάσεις, πήγαμε με τα πόδια 10 χλμ.. Στα σύνορα ο κόσμος είναι πάρα πολύς. Εδώ θα βρω μια φίλη μου και θα μείνω σε αυτήν. Ακόμα δεν ξέρω που θα πάω. Θα πάρω τη φίλη μου τηλέφωνο αργότερα. Στην Ουκρανία έχω την κόρη μου και τα τρία εγγόνια μου και το γαμπρό μου. Ο εγγονός μου είναι 23 ετών, εκείνος και ο γαμπρός μου δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα. Πήρα δανεικά και ήρθα. Πλήρωσα 150 ευρώ για τα εισιτήρια», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Άννα.