Το Kia Sportage δεν χρειάζεται συστάσεις, μιας και έχει κερδίσει το κοινό του, για πολλά χρόνια, με αξιοζήλευτες πωλήσεις. Σήμερα, το κορεάτικο μοντέλο αναβαθμίζεται, πατάει σε πιο πολυτελή μονοπάτια, υιοθετεί νέα εμφάνιση και ποντάρει στην προηγμένη τεχνολογία, μέσα από μια πλούσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων.

Σύμφωνα με την κορεάτικη φίρμα, το νέο μοντέλο πατάει στο πάτωμα του Hyundai Tucson, ενώ, φέρει την σχεδιαστική γλώσσα «Opposites United» την οποία πατρονάρει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το EV6.  της φίρμας. Εκτός από την μοντέρνα σχεδίαση του, που σε κάθε περίπτωση αποτάσσει το πιο συντηρητικό προφίλ του μοντέλου των προηγούμενων γενιών, το νέο Sportage έχει να προβάλλει ένα άνετο και πλούσιο τεχνολογικά εσωτερικό. Στο κέντρο του μοντέλου δεσπόζει η οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ουσιαστικά, ένα ενιαίο ψηφιακό πάνελ που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής , όπως και στο ηλεκτρικό EV6. Η Kia αναφέρει, ότι, το νέο μοντέλο έχει αναβαθμιστεί στον τομέα της ποιότητας των υλικών, ενώ, η πρακτικότητα έχει ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.

Το νέο KIA Sportage λανσάρεται και στην ελληνική αγορά και κάνει ντεμπούτο με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το νέο μοντέλο μέσα από μια γκάμα ήπιων υβριδικών εκδόσεων, 48V που συνδυάζονται με τον αποδοτικό κινητήρα 1,6 T-GDi με την ισχύ των 150 ίππων και χειροκίνητο 6τάχυτο iMT κιβώτιο ή 180 ίππων με το DCT κιβώτιο των 7 σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και έκδοση 1,6 CRDi με τον ντίζελ κινητήρα των 136 ίππων. Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι διαθέσιμες σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Το νέο μοντέλο κοστίζει στην έκδοση των 150 ίππων από 29.990 ευρώ.  Η φουλ υβριδική εκδοχή αποδίδει 230 ίππους κοστίζει 38.990 ευρώ, ενώ η Plug-In Hybrid έκδοση αποδίδει 265 ίππους και φθάνει τα 46.990 ευρώ.