«Όλοι σας θέλετε μηχανισμούς χειραγώγησης και εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής»,  «ο λαός θα γίνει  πρωταγωνιστής και θα πάρει αμπάριζα το σύστημά σας» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το πόρισμα της Εξεταστικής είναι μια ακόμη αφορμή  σε «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να στήσουν πάλι μια ακόμη κοκορομαχία, όπως συνηθίζουν» για να κρύψουν «την κυνική, ωμή αντιλαϊκή τους πολιτική, που κανείς τους δεν πρόκειται να καταδικάσει, να αποπέμψει, να διαγράψει και να κάτσει στο σκαμνί».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «ο κουρνιαχτός της αντιπαράθεσης που έχει στηθεί ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό» είναι για να κρύψει «ότι εδώ μέσα στην Βουλή σε κλίμα συναίνεσης ψηφίσθηκε ένας ακόμα αναπτυξιακός νόμος που χαρίζει 11 δισ. ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο» και πρόσθεσε «όλος ο καυγάς γίνεται για το πώς, ποιος και που θα μοιραστούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τα απλά καθημερινά τους έξοδα».

«Τσακώνεστε», είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «για το ποιανού η ανάπτυξη είναι καλύτερη, λες και ότι αυτή πέφτει από τον ουρανό και δεν προέρχεται από τον λαό και τους εργαζόμενους» και «όλα αυτά την ίδια ώρα που η ακρίβεια σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης , οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα».

Η κυβέρνηση, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «επιμένει να βαφτίζει μέτρα στήριξης των λαϊκών νοικοκυριών κάποια ψίχουλα λίγων ευρώ και αυτά κουτσουρεμένα, όταν την ίδια ώρα οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι πολλαπλάσιες και μόνιμες», «αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης, της πράσινης ενέργειας που όλοι σας την έχετε κάνει Θεό και σημαία σας» και είπε πως «λύση είναι μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση εδώ και τώρα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια».

Επισήμανε πως  στον «κουρνιαχτό της αντιπαράθεσής σας αποκρύπτεται το ταξίδι του ΥΠΕΞ στην Ουκρανία όπου υπάρχει ελληνόφωνος πληθυσμός, στρώνοντας την εκ των προτέρων δικαιολόγηση της εμπλοκής της Ελλάδας σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή», μια ελληνική εμπλοκή που έχει ήδη ξεκινήσει και το όνομά της είναι «Αλεξανδρούπολη, εκεί όπου αποβιβάζονται καθημερινά αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις, μεταφέροντας όπλα με βάση το σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας στον μεγάλο ανταγωνισμό τους» και προειδοποίησε «οι προβοκάτσιες είναι προ των πυλών».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «πίσω από την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που επιχειρείται είναι να κρύψει ότι αυτές στις ημέρες δίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για μείνουν στην δουλειά τους και στα σπίτια τους» ότι «χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα γιατί θέλουν να μπορούν να συνεχίζουν να παράγουν στα χωράφια τους» ότι «τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν εξ αιτίας της  εμπορευματοποιημένης δημόσιας υγείας και της συνύπαρξής της με τους επιχειρηματίες της υγείας».

Αναφερόμενος στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, είπε πως «το ΚΚΕ εξ αρχής είχε δηλώσει τη συμφωνία του στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ταυτόχρονα όμως είχαμε τονίσει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ότι δεν τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την επιτροπή, όπως δεν βγήκε και από άλλες αντίστοιχες επιτροπές στο παρελθόν. Και στο τέλος μένουν τα πορίσματα-σούπα που ουσιαστικά κουκουλώνουν υποθέσεις».

Πρόκειται, είπε, «για μια ιδιότυπη «ομερτά» ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα… για να μην θιγούν κάποια ιερά και όσια, που κάθε κυβερνητικό κόμμα φιλοδοξεί να αξιοποιήσει» όπως οι διορισμοί στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Επισήμανε ότι η κρατική διαφήμιση αποτελεί έναν μηχανισμό «χειραγώγησης του ελληνικού λαού, ένας μηχανισμός εξωραϊσμού της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής», «γιατί η αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται και τον εξωραϊσμό και τη χειραγώγηση και τον αυταρχισμό. Και αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις είναι και ο «μιντιακός» αυταρχισμός» ώστε μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, όπως ήταν αυτή που έγιναν με  τη συμμετοχή του λαού της Πάτρας, στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, να εξαφανίζονται από τα ΜΜΜ και να υπάρχει «μούγκα στη στρούγκα», για όλα αυτά».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως «όσο περισσότερο θα συγκλίνετε, τόσο μεγαλύτερο κουρνιαχτό θα σηκώνετε, τόσο περισσότερους καβγάδες θα στήνετε, για να κρύψετε αυτή τη σύγκλιση της πολιτικής σας. Μάλιστα, να σας πούμε και κάτι; Οι σημερινοί καβγάδες του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ωχριούν μπροστά στους παλιότερους καβγάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως καθόλου δεν εμπόδισε αυτά τα κόμματα του τότε δικομματισμού, λίγα χρόνια μετά, όταν το απαίτησε η άρχουσα τάξη και το χρειάστηκε το σύστημα, να βρεθούν στην ίδια κυβέρνηση, πλάι-πλάι στα υπουργικά έδρανα, και όχι μόνο μία φορά».

Εμείς, είπε, «δεν αποκλείουμε, αυτό να το ξαναδούμε σε ριμέικ…το ίδιο έργο, με παρόμοιο αντιλαϊκό σενάριο, αλλά με κάποιους νέους πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με φτερούγα το ΚΙΝΑΛ» και κατέληξε λέγοντας:

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να αποφασίσει να γράψει το δικό του σενάριο, για τις δικές του ανάγκες. Να γίνει αυτός πρωταγωνιστής και να τα πάρει όλα αμπάριζα και εσάς, και τις κυβερνήσεις σας και το σύστημά σας. Αυτή είναι και η πραγματική πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη: Να γκρεμίσει το παλιό και σάπιο, και να χτίσει το νέο με τον ίδιο πρωτοπόρο, να κάνει κουμάντο στη χώρα του».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ