Ξεκάθαρες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τον δημοσιονομικό χώρο για φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, όχι όμως για προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα.

«Την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δηλώνει πως είναι αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, διότι τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο’», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και καταλήγει: «Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες».

«Περισσότεροι από 15 φόροι συνδέονται με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών»

Καμία παρέμβαση για δεκάδες φόρους που αυξάνονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες, σχολίασε νωρίτερα το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την πρόσθετη μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ ύψους 368 εκ. ευρώ το 2021 μαζί με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες προνομιούχες περιοχές μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμα δώρο πολυτελείας, υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Επιπλέον θέτει θέμα για τους πάνω από 15 φόρους (φόρος διανομής, φόρος ανταλλαγής, πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.) που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία και επηρεάζονται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών και θα υπολογιστούν με τις νέες, αυξημένες αντικειμενικές αξίες. Όπως αναφέρει γι’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα.