Όσοι έχουν περάσει από την υπόγεια διάβαση της Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας θα τον έχουν δει. Ένας άστεγος που έχει στήσει το «σπίτι» του εκεί στο τούνελ. Με περίσσια αξιοπρέπεια και πάντα φιλικός, έχει βάλει ένα κρεβάτι, και δίπλα έχει τα ρούχα του.

Επάνω στο κρεβάτι εάν προσέξει κάποιος καλύτερα θα δει ένα κουλουριασμένο πανέμορφο γατί το οποίο τις περισσότερες ώρες κοιμάται και ζεσταίνει τον άστεγο. Στην άκρη του κρεβατιού ο άνδρας έχει δυο μπολ που πάντα είναι γεμάτα. Το ένα με τροφή για γάτες και το άλλο με νεράκι.

Πριν δυο ημέρες όμως όποιος περνούσε από το σημείο θα έβλεπε τον άνδρα στεναχωρημένο και τη γάτα εξαφανισμένη. Η γάτα είχε τεράστιο πρόβλημα στο μάτι της, το οποίο είχε γίνει μια ανοιχτή πληγή.

Ο άστεγος ανησυχούσε αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει το γατάκι σε κάποιον κτηνίατρο να το περιθάλψει. Και τότε πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, απλοί άνθρωποι που τους έβλεπαν κάθε μέρα μαζί και εθελοντές φιλόζωοι.

Όπως αναφέρει το zoosos.gr στην έκκληση που έγινε μέσω facebook ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος. Το γατάκι μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική «ΙΑΣΙΣ» και έχει αρχίσει ο αγώνας δρόμου για να σωθεί.

Το ζώο είναι εξαιρετικά καταπονημένο, έχει μέρες να φάει και να πιει και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ώστε ο οργανισμός του να δυναμώσει και στη συνέχεια να μπορέσει να υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι του.

Και ο άστεγος; Δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Του λείπει ο φίλος του. Μάλιστα όταν πήγαν οι εθελοντές να πάρουν το γατάκι και να το πάνε στην κλινική, εκείνος τους ακολούθησε με το ποδήλατο του. Και σήμερα όταν επισκέφτηκε το γατάκι στην κλινική, το ζωντανό παρά την ταλαιπωρία του, σήκωσε το κεφαλάκι του για να το χαϊδέψει ο φίλος του ο άστεγος, στο πρόσωπο του οποίο αναγνωρίζει τον δικό του άνθρωπο.

Έκκληση για βοήθεια

Μια εθελόντρια η κ. Ντίνα Γκόντα σε ανάρτηση της στο facebook, ζητάει βοήθεια για να καλυφθούν τα έξοδα της περίθαλψης του ζώου, αλλά και να βρεθεί ένας χώρος στέγασης για τον νεαρό άνδρα, να μην ζει στο δρόμο.

Και συνεχίζει: «Όλοι μαζί μπορούμε. Να σώσουμε ταυτόχρονα και το νεαρό άστεγο και τον γατούλη του. Θα ήθελε κάποιος να παραχωρήσει ένα γκαράζ, μια αποθήκη, ένα κλειστό μαγαζί ή ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι να τους βάλουμε μαζί;»

Και συνεχίζει: «Σήμερα μου είπαν από το ΙΑΣΙΣ ζώων ότι πήγε με το ποδήλατο να δει το γατί του και σχεδόν τους φιλούσε τα χέρια από ευγνωμοσύνη. Ο δε γατούλης για πρώτη φορά σήκωσε το κεφαλάκι τους και άρχισε να του κάνει κουτουλίτσες. Η γιατρός την ώρα που μου το έλεγε σχεδόν δάκρυσε. Μου είπαν ότι είναι ο πιο ευγενής και καθαρός άστεγος που έχουν δει. Και πράγματι όποιος παρατηρήσει στη φωτογραφία με τον γατούλη στο κρεβάτι κάτω από τη γέφυρα θα δει ότι ακριβώς δίπλα έχει σκούπα και φαράσι.»

Και καταλήγει: «Τα έξοδα σίτισης είμαι σίγουρη ότι θα βρεθούν και για τους δύο, αρκεί να βρεθεί μια κάποια στέγη. Ελάτε να αλλάξουμε τη μοίρα σε δύο βασανισμένες αλλά αχώριστες ψυχές.»