Την ώρα που οι περισσότεροι δρόμοι των δήμων της Αττικής, στα βόρεια κυρίως προάστια, παρέμειναν για πολλά 24ωρα απροσπέλαστοι από το χιόνι και τα πεζοδρόμια είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος απέδειξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βρίσκεται εμπράκτως δίπλα στον πολίτη. Ειδικά τις δύσκολες στιγμές.

Πέρα από το γεγονός πως έγινε τεράστια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για να καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι, με κατοίκους να δηλώνουν στα social media πως έσπευσαν άμεσα συνεργεία, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος βγήκε με φτιάρια στους δρόμους, μια κίνηση του κ. Μαρκόπουλου ήταν αρκετή προκειμένου να τον «ανεβάσει» κι άλλο στα μάτια των δημοτών, ακόμη και των επικριτών του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media δημότης που είναι μητέρα ενός ΑμΕΑ, η οποία βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στην περιοχή και της μη ανταπόκρισης της ΔΕΗ στην αναγγελία βλάβης, ο δήμαρχος Γαλατσίου ανταποκρίθηκε άμεσα στο τηλεφώνημά της το οποίο αποτελούσε ύστατη λύση απέναντι στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βίωνε.

Ο δήμαρχος ρίχνει αλάτι ο ίδιος στους δρόμους

Δηλώνοντας «παρών» και δείχνοντας την ευαισθησία του, ο κ. Μαρκόπουλος όχι μόνο επιλήφθηκε της κατάστασης ούτως ώστε να επανέλθει άμεσα η ηλεκτροδότηση -καθώς το κοριτσάκι δεν μετακινείται και δεν αυτοεξυπηρετείται με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο το ζεστό νερό- αλλά προθυμοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο να παραλάβει το παιδί.

«Με ενδιαφέρει ότι μίλησα με κάποιον που με αντιμετώπισε με ανθρώπινο ενδιαφέρον και μάλιστα θέλοντας άμεσα να κάνει κάτι. Ό,τι μπορούσε. Όπως μπορούσε» αναφέρει η μητέρα του παιδιού στην ανάρτησή της στα social media, με την ευχή όλων μας να είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημάρχου Γαλατσίου, γιατί τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι εύκολες…

Αναλυτικά η ανάρτηση δημότη Γαλατσίου

«ΜΌΝΟ ΔΉΜΑΡΧΟΣ;

Μένω στο Γαλάτσι. Έχω ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες την Βασιλικούλα. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας έγινε διακοπή ρεύματος στην πολυκατοικία μας που ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Έκανα αναγγελία βλάβης στη ΔΕΗ την ίδια στιγμή. Επίσης στις 5 το πρωί καθώς και στις 10 εξηγώντας τους την κατάσταση και πόσο σοβαρή είναι.

Εξηγώντας τους ότι βρίσκομαι στον 4ο όροφο. Ότι η μικρή μου δεν μετακινείται και δεν αυτό εξυπηρετείται με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο το ζεστό νερό. Επίσης εάν συνέβαινε κάτι ήταν αδύνατο να κατέβει το παιδί από τη πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ.

Μετά από 16 ώρες διακοπής ρεύματος με πάρα πολύ κρύο και πάνω από 7 τηλέφωνα στην ΔΕΗ δεν ήξερε κανείς τίποτα.

Απελπισμένη αποφάσισα να πάρω τον Δήμαρχο Γαλατσίου.

Θα αναρωτηθείτε τι μπορούσε να κάνει;

Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ αλλά δεν ήξερα τι άλλο μπορούσα να κάνω για την μικρή μου.

Το σήκωσε αμέσως!!!

Με άκουσε!!!!

Μου είπε τι είχε συμβεί. Γιατί δεξιά – αριστερά είχαν ρεύμα ενώ εμείς όχι.

Ναι ήξερε!! Η ΔΕΗ το έψαχνε στο τηλέφωνο!

Του εξήγησα.

ΚΑΙ Η ΠΡΏΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΗΤΑΝ:»ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΈΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΊ;» Όταν άλλοι δεν σε ρωτούν πως τα καταφέρνετε ή αν είσαστε καλά.

Μου είπε ότι θα επιληφθεί της κατάστασης και να τον ξανακαλέσω. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα! Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι.

Αναφέρομαι όχι στον Δήμαρχο αλλά στον άνθρωπο Γιώργο Μαρκόπουλο.

Με ενδιαφέρει ότι μίλησα με κάποιον που με αντιμετώπισε με ανθρώπινο ενδιαφέρον και μάλιστα θέλοντας άμεσα να κάνει κάτι. Ό,τι μπορούσε. Όπως μπορούσε.

Κύριε Δήμαρχε!

ΓΙΏΡΓΟ έχω αναφέρει πολλές φορές και τα αρνητικά σε κείμενα μου αλλά σήμερα σας ευχαριστώ πολύ όχι σαν πολίτης αλλά σαν μητέρα και σαν άνθρωπος ανεξαρτήτου αποτελέσματος!»