Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (23/1, 19:30), για την 19η αγωνιστική της Superleague.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τις ισοπαλίες με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-0) και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (0-0), επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη, με στόχο μια επιβλητική εμφάνιση και μια άνετη νίκη, που θα τους βοηθήσει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες απέναντι στους Ηπειρώτες και γνωρίζουν ότι για να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα ματς, στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο και να πάρουν το τρίποντο.

Ο Ιβηρας τεχνικός, στην αποστολή που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου δεν συμπεριέλαβε τους τραυματίες Βατσλίκ και Μπουχαλάκη, ενώ στις απουσίες φυσικά θα πρέπει να προστεθούν οι παίκτες που λείπουν στο Κόπα Άφρικα.

Απουσίες που κάνουν δυσκολότερο το έργο των Πειραιωτών, που θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν με αυτές τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Αντίθετα, στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται οι Φατιγκά, Κίτσος, Μπαγκαλιάνης και Ξενιτίδης από τη β’ ομάδα.

Η απουσία του Τόμας Βατσλίκ αναγκάζει τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, όπως όλα δείχνουν, να παίρνει φανέλα βασικούς κόντρα στους Ηπειρώτες. Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται σοβαρά να παρατάξει τον Ολυμπιακό και πάλι με 3-4-3, όπως στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Στην τριάδα της άμυνας θα βρίσκονται οι Μπα, Μανωλάς και Σωκράτης. Οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ θα είναι οι δύο μπακ-χαφ, με τους Εμβιλά και Καμαρά, που είχαν μείνει εκτός αποστολής από το πρόσφατο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, να επιστρέφουν στη βασική 11άδα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά δίπλα από τον Μαροκινό επιθετικό.

Αναλυτικά η αποστολή:

Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Μανωλάς, Ο. Μπα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ξενιτίδης, Φαντιγκά, Μασούρας, Λόπες, Λοβέρα, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.