Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Η 16χρονη έχει περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα πέρασε στα χέρια του ιερέα, ενώ φαίνεται ότι μετά τη σύλληψή του ανοίγουν στόματα στην περιοχή.

«Όταν άρχισα να πηγαίνω στο Λύκειο, σταμάτησα να πηγαίνω πια στο κατηχητικό. Είπα στη μαμά μου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο κατηχητικό και τότε ήταν και η περίοδος που άρχισε και ο κοροναϊός και όλα αυτά και ήμουν αρκετά στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω», κατέθεσε η ανήλικη.

«Βίασε την ψυχή μου»

Την ώρα που ήταν παρούσα και ειδική παιδοψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, η κοπέλα διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της και ξεσπούσε σε λυγμούς. «Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου. Τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί», είπε με δάκρυα η 16χρονη.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση του, το νεαρό κορίτσι αναφέρθηκε αναλυτικό στον εφιάλτη που έζησε από το Νοέμβριο του 2019, έως τα μέσα του 2020.

Όπως είπε η δικηγόρος της, Γιάννα Παναγοπούλου το κορίτσι νιώθει ήδη μια λύτρωση, διότι έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη και την υποδιεύθυνση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, όλα όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. «Με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αυτό που περιμένει η ίδια και η οικογένειά της είναι η παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για να μην κάνει το ίδια σε άλλα παιδιά», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Επίθεση με μπογιές στον Ιερό Ναό

Τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, όπου λειτουργούσε ο ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, ενώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο 37χρονος τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ διερευνώνται και άλλες καταγγελίες.

Τι δήλωσε η δικηγόρος της ανήλικης

Στον βανδαλισμό του Ιερού Ναού αναφέρθηκε σήμερα η δικηγόρος της ανήλικης και διευκρίνισε ότι: «Μετά το σημερινό καταδικαστέο γεγονός του βανδαλισμού Ιερού Ναού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση που εκφεύγουν του μέτρου, ως νομικός και ως άνθρωπος από σεβασμό στην υπόθεση και στην οικογένεια της ανήλικης αλλά και για την προάσπιση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος, δηλώνω ότι πλέον δεν θα προβούμε σε καμία από εδώ και στο εξής δημόσια τοποθέτηση επί της υποθέσεως με σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη και στο ανεπηρέαστο έργο της».

Η θέση της οικογένειας του ιερέα

«Δεν ξέρω τίποτα πέφτω από τα σύννεφα… Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πέσω από γκρεμό», δηλώνει ο πατέρας του ιερέα, ενώ η σύζυγός του δήλωσε: «Είμαστε σε ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε».

Έρχεται νέα καταγγελία

Να σημειώσουμε ότι ο συνήγορος του ιερέα αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κοριτσιού, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «της μόδας» αυτού του είδους οι καταγγελίες, οι οποίες γίνονται δηλαδή μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποτιθέμενη πράξη.

Ο δικηγόρος υποστήριξε μάλιστα πως η 16χρονη ήταν εκείνη που έστελνε άσεμνα μηνύματα στον ιερέα και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία επιβαρυντικά για τον πελάτη του.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για τον συγκεκριμένο ιερέα.

«Κοινό μυστικό η δράση του»

Μετά την καταγγελία της 16χρονης, φαίνεται ότι «ανοίγουν στόματα» στα Κάτω Πατήσια. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Μάλιστα, στην ΕΡΤ γυναίκα αποκάλυψε ότι ο ιερέας ήθελε να μιλήσει ιδιαιτέρως με την κόρη της που ήταν λεχώνα και να τις κάνει προσωπικές ερωτήσεις, κάτι που η μητέρα της δεν επέτρεψε.