Με σύνθηματα κατά της υποβάθμισης του Παίδων Πεντέλης γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατραπεί το νοσοκομείο σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά και να βρεθεί εκτός του προγράμματος των εφημεριών για τις επόμενες εβδομάδες.

Ζητούν να μην ανασταλούν οι εφημερίες

Σήμερα Κυριακή μέρα από την οποία τέθηκε σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση να ανασταλούν οι εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης, οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ζητώντας να μην ανασταλούν οι εφημερίες.

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν τρία περιπολικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της και κλούβα με δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο προαύλιο του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι, ενώ στο πλευρό τους έσπευσαν και κάτοικοι της περιοχής.

Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα

Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων ζήτησε το ΚΚΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης.

«Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!» ανέφερε το ΚΚΕ.

«Για το περιστατικό αυτό, το οποίο δείχνει ότι για την κυβερνητική πολιτική ο εχθρός είναι οι υγειονομικοί που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτό ένα κρίσιμο νοσοκομείο, παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης».

«Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές σε βάρος των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».

Διεκδικούν

Οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης διεκδικούν:

Την επαναφορά του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα των εφημεριών, όπως ίσχυε έως τις 7/1/2022, ήτοι: 24ωρη εφημερία (8.00-8.00 επομένης κάθε Δευτέρα, Πέμπτη κάθε δεύτερη Κυριακή και από τις 8.00-14.30 Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή).

Στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος με άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις Δομές Υγείας.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου.

Εξοπλισμό του νοσοκομείου με απαραίτητα υλικοτεχνικά εργαλεία για τη λειτουργία του.

Επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν.

Επαρκή στελέχωση όλων των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.