Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια και τα κρας τεστ, μετά τις …επίπονες δοκμές  στο Euro NCAP, το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai λαμβάνει το Βραβείο Best in Class 2021, στην κατηγορία Small Off-Road, από το ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP).

Ειδικότερα, το νέο SUV κατάφερε να σημειώσει ιδιαίτερα μεγάλες βαθμολογίες και στις επιμέρους κατηγορίες. Συγκεκριμένα, το νέο Qashqai έλαβε 91% για την προστασία των ενηλίκων και των παιδιών, κατατάσσοντάς το μεταξύ των καλύτερων στο γκρουπ των ανταγωνιστών του. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η ενισχυμένη δομή της πλατφόρμας CMF-C του νέου Qashqai, που είναι κατασκευασμένη με χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής , η προσθήκη ενός κεντρικού αερόσακου,  ο πρώτος για την Nissan στην Ευρώπη,  για την αποφυγή της σύγκρουσης κεφαλών μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης κ.α.

Σχεδόν μέγιστος βαθμός (23,8 από τους 24) επιτεύχθηκε για την προστασία των παιδιών, όπως μέγιστη βαθμολογία (12 βαθμοί) αποσπάστηκε και για τον έλεγχο εγκατάστασης παιδικού καθίσματος.