Η Νικόλ Κίντμαν έχει πει ότι υπέφερε από κατάθλιψη ενώ έπαιζε την Βιρτζίνια Γουλφ μετά το διαζύγιό της από τον Τομ Κρουζ.

Η Αυστραλή ηθοποιός κέρδισε Όσκαρ για την απεικόνιση της συγγραφέως –η οποία αυτοκτόνησε– στην ταινία The Hours του 2002, στην οποία πρωταγωνιστούσαν επίσης η Μέριλ Στριπ και η Τζούλιαν Μουρ.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας της Γουλφ ενώ έγραφε την «Κυρία Νταλαγουέι» και ο θάνατός της προβλήθηκαν και τα δύο στην οθόνη, με την Κίντμαν να παραδέχεται ότι έγινε ένα «ανοιχτό δοχείο» για τους αγώνες της συγγραφέως αφού επέμεινε να κινηματογραφεί η σκηνή αυτοκτονίας χωρίς τη βοήθεια αντικαταστάτριάς της.

Εμφανιζόμενη στην εκπομπή «This Cultural Life on New Year’s του BBC Radio 4, η Κίντμαν είπε: «Δεν ξέρω αν σκέφτηκα ποτέ τον κίνδυνο, νομίζω ότι ήμουν τόσο μέσα της».

Οι Ώρες κινηματογραφήθηκαν έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον Κρουζ, τον οποίο είχε γνωρίσει το 1989.

«Νομίζω ότι ήμουν σε ένα μέρος εκείνη την εποχή που είχε μετακινηθεί, με κατάθλιψη, όχι μέσα στο σώμα μου», δήλωσε η Κίντμαν.

«Έτσι, η ιδέα της Βιρτζίνια να περάσει από μέσα μου, ήμουν λίγο πολύ ένα ανοιχτό δοχείο για να συμβεί. Και νομίζω ότι [ο σκηνοθέτης Στίβεν Ντάλντρ] ήταν πολύ ευαίσθητος μαζί μου επειδή το ήξερε αυτό. Ήμουν ανοιχτή να το καταλάβω, το οποίο νομίζω ότι είναι ίσως η ομορφιά της ζωής ως ηθοποιός».

Όταν ρωτήθηκε για το τελευταίο πράγμα που την έκανε να κλάψει, η Κίντμαν απάντησε: «Αυτό είναι πολύ προσωπικό. Αλλά ναι, κλαίω. Προσπαθώ να το κρατήσω κρυφό, αλλά όλα είναι βαθιά θλιβερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ