Η Βοxing Day ήρθε στην Αγγλία, με όλο τον κόσμο να ανυπομονεί για τη Χριστουγεννιάτικη παράδοση του ποδοσφαίρου. Μπορεί ο κορωνοϊός να θερίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά η παράδοση είναι παράδοση και σε αυτά οι Άγγλοι είναι… «ξεροκέφαλοι», με αποτέλεσμα να είχε κανονικά δράση στην Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 6-3

Kαι η δράση μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα ήταν απολαυστική. 22 γκολ σε 4 αγώνες και μία Boxing day αν και λειψή θα μείνει στην ιστορία. Στο Ετιχαντ έγινε το παιχνίδι της χρονιάς. Το πιο παραγωγικό παιχνίδι Boxing Day στην ιστορία της Premier League με 9(!) γκολ. Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε διαστημικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 4-0 επί της Λέστερ αλλά οι Αλεπούδες στο δεύτερο μέρος επιχείρησαν να κάνουν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο Νησί τα τελευταία χρόνια.

Απάντησαν με το ίδιο νόμισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 10 λεπτών και πίεζαν για την ολική ανατροπή. Παρόλο αυτά, οι Πολίτες αφυπνίστηκαν, σημειώνοντας άλλα δυο γκολ και σημείωσαν την ένατη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Τότεναμ με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να μην έχει κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Κρίσταλ Πάλας με 3-0. Ιστορία έγραψε ο Χάρι Κέιν με το γκολ που σημείωσε, καθώς ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 9 γκολ στην Boxing Day, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ Ρόμπι Φάουλερ με τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης μέρας. Πλέον, τα Σπιρούνια μετά από αυτή την νίκη έκαναν άλμα στην βαθμολογία και πλέον βρίσκονται στην 5η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας και τρία παιχνίδια λιγότερα.

Νόριτς – Άρσεναλ 0-5

Τις υψηλές πτήσεις της στο πρωτάθλημα συνέχισε και η Άρσεναλ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν καταιγιστική κόντρα στην Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη, επικρατώντας με 5-0 και καθιερώθηκαν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Δυο γκολ ο Σάκα, από ένα Τίρνεϊ, Σμιθ Ρόου και Λακαζέτ για τους Κανονιέρηδες.

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 2-3

Με το καλύτερο τρόπο έκανε Χριστούγεννα η Σαουθάμπτον. Οι Αγιοι επικράτησαν στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 3-2 και πήραν βαθμολογική ανάσα και τα Σφυριά να χάνουν σημαντικό έδαφος στην μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη, στο -7 από την Άρσεναλ αλλά και με ένα ματς λιγότερο.