Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία καθώς 175 βουλευτές τάχθηκαν υπερ του σχετικού δικαστικού αιτήματος ενώ 101 βουλευτές καταψήφισαν την άρση της ασυλίας, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παππά διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που είχε κατέθεσε εις βάρος του πρώην υπουργού ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για την υπόθεση «περούκα gate».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή είπε μεταξύ άλλων πως «εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες».

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπερασπιζόμενος τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση των έθεσε στο στόχαστρο μιντιακών συμφερόντων.

Αναφορικά με το perouka gate είπε «είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως περούκα gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά».