Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός για την τρίτη δόση στη χώρα μας, καθώς χιλιάδες πολίτες έκλεισαν ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα χτες, Παρασκευή, μέχρι το πρωί του Σαββάτου, έχουν κλείσει περίπου 130.000 ραντεβού για τρίτη δόση.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου και τα ραντεβού για τον εμβολιασμό μίλησε νωρίτερα και ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ρεκόρ 2,2 εκατ. συνολικών ραντεβού

Όπως είπε στο Open, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε αρκετό κόσμο και μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέων χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Για τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα το βράδυ της Παρασκευής είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού.