Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση ο 23χρονος μπασκετμπολίστας της ΑΕΛ Κόρεϊ Μανιγκό σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει ολόκληρη την Κύπρο. Ο νεαρός άσος που ήταν το θύμας μιας άγριας συμπλοκής ξημερώματα Κυριακής έξω από νυχτερινό κέντρο της Λευκωσίας.

Η κατάσταση υγείας του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας του, παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή και ο ίδιος παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή στην ΜΕΘ. «Οι γιατροί ελπίζουν να εξελιχθεί θετικά αλλά ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Ο Μανιγκόλτ μαζί με την κοπέλας του και τον συμπαίκτη του Μπράντον Αβερετ δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους με την αστυνομία να έχει συλλάβει έναν 46άχρονο ύποπτο για τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.0 46χρονος φέρεται να εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στο μοιραίο club όπου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό διασκέδαζε η παρέα των καλαθοσφαιριστών και της νεαρής γυναίκας.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που αποφάσισε την κράτηση του για οκτώ ημέρες. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Για την κατάσταση της υγείας του Κόρεϊ Μάνιγκολτ μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ, Γιώργος Σάββας. «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών, προσπάθησαν να αποδιασωληνώσουν τον καλαθοσφαιριστή μας αλλά δεν κατέστη δυνατό διότι δεν αντέδρασε θετικά ο οργανισμός του. Είναι σταθερή η κατάστασή του, αλλά κρίσιμη. Ελπίζουμε να δώσει τη μάχη του και να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα στα γήπεδα. Χρειάζονται περισσότερες μέρες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αλλά και το τι θα του αφήσουν αυτά τα χτυπήματα. Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζουν». «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη μητέρα του, αναμένεται σήμερα στην Κύπρο. Είναι πολύ βαρύ το κλίμα, όλοι είναι συγκλονισμένοι. Η σύντροφος του παραλίγο να χάσει το μάτι της. Χτυπήθηκε μία γυναίκα», τόνισε ο κ. Σάββας.

Το βίντεο της επίθεσης στους δύο παίκτες αλλά και στη νεαρή κοπέλα κόβει την ανάσα