Μια είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου ήταν τελικά, όπως όλα δείχνουν, κατασκευασμένη, αλλά προκάλεσε κανονικό… χαμό.

Σύμφωνα λοιπόν με την αρχική φήμη και με πληροφορίες της ιστοσελίδας tameteora.gr, σε σούπερ μάρκετ της Καλαμπάκας φέρεται να έγινε το εξής.

Μια ημέρα, σαν όλες τις άλλες, ένας πελάτης, εκεί που ψώνιζε, είδε μέσα στο σούπερ μάρκετ μια γνωστή του, που ήξερε ότι νοσεί από κοροναϊό.

Ο ευσυνείδητος πελάτης πήγε αμέσως στην υπεύθυνη του καταστήματος και ανέφερε το περιστατικό, προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, αφού στο σούπερ μάρκετ υπήρχε αρκετός κόσμος που έκανε τα ψώνια του.

Αμέσως, από τα μεγάφωνα του σούπερ μάρκετ ακούστηκε: «Αγαπητοί πελάτες, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο κατάστημα υπάρχει κάποιος πελάτης, ο οποίος νοσεί από κοροναϊό και έπρεπε να είναι σε καραντίνα. Παρακαλούμε για να μην γίνει θέμα, να εξέλθει από την πίσω πόρτα του καταστήματος».

Και τότε, συνέβη το εξής πρωτάκουστο: Από την πίσω πόρτα του καταστήματος έτρεξαν να βγουν από το κατάστημα, όχι ένα, αλλά… εννέα άτομα!

Έκπληκτοι οι υγιείς πελάτες του σούπερ μάρκετ – ποιος ξέρει πόσοι απέμειναν – πληροφορήθηκαν ότι το… «έσκασαν» από την πίσω πόρτα, όχι ένα, αλλά εννέα κρούσματα. Τώρα, πόσοι εξ αυτών των υγιών έτρεξαν για rapid test, δεν γνωρίζουμε…

Αυτή ήταν η αρχική είδηση, ωστόσο, τα Ellinika Hoaxes ερεύνησαν την υπόθεση και διαπίστωσαν ότι είναι απλά φήμη ή μια κατασκευασμένη είδηση. Συγκεκριμένα επικοινώνησαν με τις αλυσίδες καταστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή και οι υπεύθυνοι τους είπαν ότι έχουν ακούσει τη φήμη, αλλά ουδέποτε έγινε στο δικό τους κατάστημα.

Οπως αναφέρεται: «ανείς από αρμόδιους δεν ήταν σε θέση να αποδείξει πως η υπό εξέταση ιστορία είναι αληθινή. Χαρακτηριστικά, υπεύθυνοι των αλυσίδων αρνήθηκαν τις φημολογίες που θέλουν το περιστατικό να έλαβε χώρα στα καταστήματά τους. Αφενός, τα LIDL δεν διαθέτουν μεγάφωνο ώστε να είναι εφικτή η υποτιθέμενη ανακοίνωση για την απομάκρυνση της νοσούσας πελάτισσας, και αφετέρου, ο κ. Λινός, υπεύθυνος του παραρτήματος Σκλαβενίτη στην Καλαμπάκα υπογράμμισε πως βρισκόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της βάρδιας στο πόστο του, ενώ ουδέποτε σημειώθηκε κάποιο περιστατικό, όμοιο με αυτό που του περιγράψαμε. Τέλος, η υπεύθυνη του καταστήματος Γαλαξίας αρνήθηκε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο δικό τους κατάστημα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στην τοπική κοινωνία σε ό,τι αφορά τον τόπο που εκτυλίχθηκε η υπό εξέταση υπόθεση».

Η Ellinika Hoaxes συμπεραίνει, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και τις μαρτυρίες κατοίκων ότι «η υπό εξέταση ιστορία δεν επαληθεύεται. Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως η ιστορία των εννέα γυναικών, που υποτίθεται πως απομακρύνθηκαν ομαδικώς από την πίσω πόρτα του καταστήματος μετά την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, είναι κατασκευασμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».