Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, μέσα στις προηγούμενες μέρες δύο άτομα που νοσούσαν από κοροναϊό και ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», κατέληξαν.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας Open ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, από πέρσι «φωνάζουν» για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και αποκάλυψε πως υπάρχουν πέντε ΜΕΘ COVID στο «Λαϊκό» που είναι ερμητικά κλειστές «λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού».

Στη συνέχεια, ο κ. Αντωνόπουλος ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο «Λαϊκό» που εφημερεύει αύριο μόνο του, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID και εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά.

«Πλημμυρίζουν εδώ και έναν μήνα, το λέμε με απελπισία στο υπουργείο, οι διάδρομοι των νοσοκομείων με ράντζα (…). Κάθε γενική εφημερία τους τελευταίους 1-2 μήνες μάς αφήνει 30,35 τολμώ να πω και 40 ράντζα στους διαδρόμους και ειδικά στις παθολογικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Αντωνόπουλος συμπλήρωσε ότι από τις 550 κλίνες του νοσοκομείου, οι 40,80 και 120 κρεβάτια δίνονται στον COVID. Προς το τέλος, ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου τόνισε πως «δεν έχει αντικατασταθεί ούτε ένας από τους 62 που είναι σε αναστολή».

«Αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο». Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό, μία φαινομενική ηρεμία πριν την αυριανή καταιγίδα που εφημερεύουμε μόνοι μας από αύριο το πρωί για όλη την Αθήνα. Εφημερεύουμε λιγότεροι από 100 άνθρωποι από ό,τι πέρσι, διότι λείπουν 62 σε αναστολή και 35 άνθρωποι που έφυγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση από την πίεση» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.