Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ.

Πριν η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς χάσει τη ζωή της από τον Άλεκ Μπάλντουιν, που την πυροβόλησε και την σκότωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust», είχαν ήδη συμβεί δύο ακόμα περιστατικά.

Ειδικότερα, έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο και θα έπρεπε να είχε σημάνει καμπανάκι κινδύνου, όμως οι υπεύθυνοι της παραγωγής δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, σύμφωνα με τους Times του Λος Άντζελες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκπυρσοκρότησε δυο φορές κατά λάθος το όπλο που κρατούσε ένας κασκαντέρ ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπάλντουιν. Και στον κασκαντέρ είχαν πει ότι το όπλο είναι ασφαλές, αλλά δεν έγινε έρευνα για το περιστατικό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Είναι άγνωστο αν σε αυτούς τους πυροβολισμούς υπήρχαν αληθινές σφαίρες

Πέντε ημέρες μετά έγινε η τραγωδία. Η εφημερίδα φιλοξενεί καταγγελίες μελών του συνεργείου ότι υπήρχε μεγάλη ένταση στα γυρίσματα που θα έπρεπε να διαρκέσουν 21 ημέρες.

Η ταινία ήταν χαμηλού προϋπολογισμού και η τραγωδία συνέβη την 12η ημέρα των γυρισμάτων. Όλοι βιάζονταν και δεν έδιναν μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια, κατήγγειλε ένας από αυτούς.

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Σάντα Φε, ένας βοηθός σκηνοθέτης πήρε ένα περίστροφο από όσα ήταν διαθέσιμα από την 24χρονη υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, φώναξε στον Άλεκ Μπάλντουιν τη φράση «cold gun», χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία όπλα που αφέθηκαν σε ένα καρότσι έξω από την τοποθεσία των γυρισμάτων, με τον πρώτο βοηθό σκηνοθέτη να παίρνει το ένα εξ αυτών και να το μεταφέρει εντός της σκηνής των γυρισμάτων, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες.

Δευτερόλεπτα αργότερα, γυρίζοντας τη σκηνή μέσα σε μια εκκλησία, ο Μπάλντουιν προφανώς στόχευσε προς την κάμερα και πάτησε τη σκανδάλη, σκοτώνοντας κατά λάθος την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα, ο οποίος βρισκόταν πίσω της.