Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής, με βροχές και καταιγίδες να χτυπούν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή (22/10) και από τα νησιά του Ιουνίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα ξεκινήσει να μας επηρεάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, από αργά το απόγευμα της Παρασκευής βροχές και μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στις πιο κεντροβόρειες περιοχές του Ιονίου, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και αργά τη νύχτα κάποιες τοπικές βροχές να επηρεάσουν και παράκτιες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα και η Παρασκευή θα κυλήσει με ομίχλες το πρωί, λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έναν δυτικό άνεμο στα 4 – 5 μποφόρ.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα με τις περισσότερες μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στην περιοχή του Ιονίου ενώ θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συγκρίσιμες με την κακοκαιρία «Μπάλλος». Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, χρειάζεται προσοχή, διότι στις περιοχές που έχει ήδη πέσει πολύ νερό τις τελευταίες ημέρες οι όποιες βροχές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα γιατί το έδαφος είναι κορεσμένο.

Τέλος, την Κυριακή θα έχουμε ακόμη περισσότερες συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριες -κατά βάση- βροχές, με τις περισσότερες και πιο έντονες να σημειώνονται στις πιο δυτικές – βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου