Ένα ακόμη βήμα στη λύση του… γρίφου, αναφορικά με τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου,  έγινε στη διάρκεια της επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Εξάλλου, η ανάρτηση που έκανε ο κ. Παπανδρέου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτωβρίου 1981, πολλοί εκτιμούν, ότι δεν άφησε και πολλά περιθώρια αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε εμμέσως στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη, την πρόθεσή του να κατέλθει και εκείνος υποψήφιος, θεωρώντας πως μπορεί να συμβάλλει στην «προοπτική της παράταξης, την ενότητα του χώρου» και την ενδυνάμωσή του.

Δεν ζήτησε από τον Ανδρουλάκη να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Ο διάλογος των δύο ανδρών φέρεται να έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ σε καμία περίπτωση – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ζήτησε απο τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποσύρει την υποψηφότητά του. Ωστόσο, φέρεται να του είπε πως «εσύ έχεις μέλλον»…

Απο την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης, αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως στόχος της υποψηφιότητάς του είναι το «μεγάλωμα» της παράταξης, ενώ τόνισε πως έφτασε η ώρα να πάρει μια ευκαιρία και η δική του γενιά, επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης.