Μπορεί ο «Μπάλλος» να έφυγε από τη χώρα την χώρα μας, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται πως… παραμένουν.

Όπως συνέβη και τη Δευτέρα και αύριο Τρίτη, αναμένονται λίγες τοπικές βροχοπτώσεις, ασθενούς έως μέτριας έντασης σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, βροχές αναμένονται στη νότια Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, σε περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Σποράδων, την Πελοπόννησο, τα Επτάνησα και τη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και υπάρχει η πιθανότητα -μικρή αλλά υπαρκτή- για ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως 5 μποφόρ.

Ελαφρώς καλύτερος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναμένονται νεφώσεις και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες από 4 έως 5 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Δείτε την πρόγνωση του meteo.gr για αύριο, Τρίτη

Πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται νεφώσεις, πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.