Ο κοροναϊός μπήκε στη ζωή του, πριν από 6 μήνες και κατάφερε να το ξεπεράσει. Τότε πίστευε πως είχε σταθεί τυχερός. Σήμερα βρίσκεται και πάλι στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να έχουν πέσει πάνω του…

Πέρασε ελαφρά τον κοροναϊό. Εκανε πυρετό μόλις τρεις μέρες και παρέμεινε στο σπίτι στο διάστημα της καραντίνας για λόγους πρόληψης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τα προβλήματα για 47χρονο Βολιώτη άρχισαν έναν με ενάμιση μήνα αφού ξεπέρασε το πρόβλημα της νόσου. Διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα και σήμερα, έξι μήνες μετά τον κοροναϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από πολυήμερο πυρετό, ενώ είναι «καθαρός» σε όλες του τις εξετάσεις.

Οι γιατροί περιμένουν και τα τελευταία αποτελέσματα για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο παρεμβολής άλλου ιού και να αποδώσουν επίσημα την περιπέτεια με την υγεία του στις συνέπειες του Covid-19 κι ας έχει ιαθεί από τη νόσο.

Ποτέ δεν θα φανταζόταν την περιπέτεια, που περνά με την υγεία του ο 47χρονος. Γυμναζόταν πάντοτε πάρα πολύ, ενώ δεν έπαιρνε ούτε ασπιρίνη, καθώς δεν είχε προβλήματα υγείας. Το καλοκαίρι δεν έκανε μπάνιο στη θάλασσα, ενώ για πολύ καιρό δεν μπορούσε να εργαστεί.

Να τρέξουν γρήγορα όλοι να κάνουν το εμβόλιο

Δυστυχώς, συνεχίζει να ταλαιπωρείται ακόμη και σήμερα. «Να τρέξουν γρήγορα όλοι να κάνουν το εμβόλιο. Εγώ που είμαι υπέρ του εμβολιασμού, όταν ήταν να το κάνω, καθώς μετά τη νόσο είχα αντισώματα, άρχισε ο πυρετός. Είχα 7 μέρες πυρετό και οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω. Δεν ξέρουν ούτε και αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό τι συμβαίνει», περιγράφει στο taxydromos.gr.

Ο 47χρονος έχει περάσει τον ιό ήδη από τον Απρίλιο. Ο κοροναϊός χτύπησε την πόρτα σε ολόκληρη την οικογένειά του, τη μητέρα του, τα αδέρφια του. Ο πατέρας του είναι εκείνος που δεν νόσησε, επειδή είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Η οικογένεια ήταν τυχερή. Μόνο η μητέρα νοσηλεύτηκε στην Κλινική Covid-19 για κάποιες μέρες. Παρ’ όλα αυτά σε ενάμιση μήνα από την ίαση ο 47χρονος αισθάνθηκε πόνο στο στήθος.

«Επινα καφέ στον Αγιο Κωνσταντίνο, όταν αισθάνθηκα λίγο σαν να με χτυπά ένα ρεύμα. Δεν μου είχε πει κανείς να προσέχω μετά τον κοροναϊό. Μου είπαν να γυρίσω κανονικά στην εργασία μου», σημειώνει. Την επόμενη μέρα αισθάνθηκε πόνο και νόμιζε ότι είχε πάθει ψύξη. Πήρε αντιβίωση και δεν είχε αποτέλεσμα. Τελικά, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ο πόνος ήταν περικαρδίτιδα και του χορηγήθηκαν κορτιζόνες.

Συνέχισε τα αντιφλεγμονώδη για περίπου έναν μήνα. Δεν εργαζόταν, ενώ φοβόταν να πάει για μπάνιο στη θάλασσα μήπως κρυώσει. Ενώ πρόσεχε τόσο πολύ, όταν ελάττωσε τα χάπια υπέστη υποτροπή, τα άρχισε και πάλι και όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία και τα σταμάτησε υπέστη δεύτερη υποτροπή στα τέλη Μαΐου.

Νοσηλευόμενος στην Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου ο 47χρονος υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

«Δεν μπορούσαν να βρουν οι γιατροί τι έχω. Έφυγα και πήγα στη Λάρισα. Όλες οι εξετάσεις είναι καθαρές. Οι γιατροί είναι σχεδόν σίγουρα ότι έχω Long Covid δηλαδή ότι πάσχω από τις μακροχρόνιες συνέπειες του ιού και όχι τον κοροναϊό, από τον οποίο θεραπεύτηκα εδώ και πολλούς μήνες.

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την υγεία μου. Τον παραμικρό πόνο. Γι’ αυτό ψάχνουν μήπως παρεμβαίνει κάποιος άλλος ιός, που τον ξύπνησε ο κοροναϊός. Είναι σίγουροι ότι και οι τελευταίες εξετάσεις θα είναι καθαρές και τις περιμένουν για με χαρακτηρίσουν τυπικά ασθενή long Covid», επισημαίνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από