Σε μια περίοδο όπου η αγορά αυτοκινήτου περνάει πρώτα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και το πόσο βαστάει η τσέπη, η αναζήτηση έξυπνων λύσεων σε φίρμες που προσφέρουν άνετα οικογενειακά μοντέλα χωρίς να χρειάζεταi να επενδύσεις μια ολόκληρη περιουσία, το FIAT Tipo έρχεται να δώσει λύσεις, χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε χώρους, εξοπλισμό, επιδόσεις και την τεχνολογία.

Αν μάλιστα, προσανατολιστείς σε μια πιο εξεζητημένη και ξεχωριστή έκδοση τότε, η έκδοση Tipo Cross έρχεται να «κουμπώσει» με τα γούστα του σύγχρονου οικογενειάρχη, ο οποίος μπορεί να αποκτήσει ένα πρακτικό crossovers, που έχει υπεραυξημένες δυνατότητες κίνησης.

Σήμερα, το νέο ιταλικό μοντέλο διαθέτει ένα σύγχρονο σχεδιαστικό πρόσωπο,  στο οποίο ξεχωρίζει η ανασχεδιασµένη μάσκα, η µοντέρνα γρίλια µε το νέο έµβληµα της FIAT, ενώ, η έκδοση Cross αποκτά πιο off-road χαρακτηριστικά με τα πλαστικά προστατευτικά περιµετρικά του αµαξώµατος, τις ποδιές σε απόχρωση αλουµινίου, τις µπάρες οροφής αλλά και την αυξηµένη απόσταση από το έδαφος (+40 χιλιοστά), δίνοντας του την ταυτότητα του crossover.

Aναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του, με ποιοτικά στοιχεία, την οθόνη 7″ που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του υπολογιστή ταξιδιού, ενώ, το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει την πιο αναγνωρισμένη συνδεσιμότητα, με Android Auto και Apple CarPlay . Επίσης, υπάρχει και η προαιρετική οθόνη 10″ που φιλοξενεί το UConnect 5 .

Στα δυνατά σημεία του μοντέλου η άνεση, για πέντε επιβάτες και ο χώρος αποσκευών των 440 λίτρων.

Το FIAT Tipo Cross φέρει τρικύλινδρο τούρµπο χιλιάρη που αποδίδει 101 ίππους και 190 Nm ροπή, ήταν στο πεδίο των δοκιμών μας.

Το εν λόγω μοτέρ έχει σπιρτάδα, ενώ, το πεντάρι κιβώτιο παρέχει μακριές σχέσεις . Στον αυτοκινητόδρομο είναι υποδειγματικό και ως προς την αθόρυβη λειτουργία του, αλλά και την ρύθμιση των αναρτήσεων με γνώμονα την άνεση. Η µέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 6- 7 λίτρα/100χλμ.

Αν κινηθείς στην πόλη, το παρκάρισμα γίνεται πιο εύκολο με την λειτουργία City, που κάνει το τιμόνι πιο ελαφρύ.

Το Fiat Tipo Cross κοστίζει από €17.100 ενώ η πλουσιότερη Cross από €18.600 µαζί µε την τρέχουσα προωθητική ενέργειας της ελληνικής αντιπροσωπείας. Επίσης, προσφέρεται με 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.