Πολλά είναι τα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, καθώς και από τους απανωτούς σεισμούς που έχουν ακολουθήσει. Για την κατάσταση στην περιοχή μίλησε ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας σημείωσε ότι ένα εκατομμύριο ευρώ έχει δοθεί ήδη από την κυβέρνηση προς τον δικό του Δήμο και τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Αναλυτικότερα, οι 800 χιλιάδες δόθηκαν στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και οι 200 χιλιάδες προς τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, ενώ προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το Αρκαλοχώρι το πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους σεισμοπαθείς.

«Όλο το παλιό Αρκαλοχώρι, πρέπει να κατεδαφιστεί»

Σε ό, τι αφορά το εύρος της καταστροφής: Από τους συνολικά 72 χωριά και οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, οι 30 παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές. Ήδη 350 κάτοικοι φιλοξενούνται στον προσωρινό καταυλισμό και περίπου 60 με 70 σε ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου, ενώ δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για όσους διαμένουν σε συγγενικά σπίτια.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο δήμαρχος, συνοψίζοντας την έκταση της καταστροφής, «Όλο το παλιό Αρκαλοχώρι, πρέπει να κατεδαφιστεί!».