Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του: «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο».

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και, όπως είπε, τα εγκαύματα που φέρει «είναι α’ βαθμού».

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά τη δύση του ηλίου, στην περιοχή, επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης.

Είχε διαταχθεί εκκένωση οικισμού

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, στα Καλύβια Λεονταρίου του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποία δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Καλύβια, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί στην περιοχή μήνυμα του 112, το οποίο ζητούσε ετοιμότητα από τους κατοίκους στο Λεοντάρι.

Η μεγάλη πυρκαγιά καίει έκταση με πουρνάρια, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.