Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021), η Volkswagen παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο του ID. BUZZ , το οποίο, έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό, ότι, μπορεί να κινείται μόνο αυτόνομα!

Κοινώς, η παρουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι δεν είναι απαραίτητη. Μάλιστα, η φίρμα παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα, με καμουφλάζ και τα πέντε πρώτα πλήρως ηλεκτρικά ID. BUZZ AD, αυτόνομα θα χρησιμοποιηθούν από πάροχους υπηρεσιών κινητικότητας όπως η MOIA, θυγατρική της Volkswagen, από το 2025.  Όλα τα παραπάνωσε συνερασία με την  Argo AI, εταιρεία με ειδίκευση στην αυτόνομη οδήγηση και τεχνολογικού ετέρου της Volkswagen στον συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικότερα, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo AI περιλαμβάνει ένα σύνολο αισθητήρων, λογισμικού και υπολογιστικές πλατφόρμες για την 360 μοιρών απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος, την πρόβλεψη των ενεργειών των πεζών, των ποδηλατών και των οχημάτων καθώς και τον χειρισμό του κινητήριου συστήματος, της πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, ώστε το όχημα να κινείται με ασφάλεια και πλήρη ένταξη στο κυκλοφοριακό σύστημα, όπως θα το οδηγούσε ένας έμπειρος οδηγός.