Την επιστροφή του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό προανήγγειλε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα συμβεί με προϋπόθεση πως ο ποδοσφαιριστής θα «υπερασπιστεί την εικόνα του Ολυμπιακού» και θα λειτουργεί ως επαγγελματίας.

Επιπλέον, μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε πόσο σημαντικός είναι ο Σεμέδο για την ομάδα και τα αποδυτήρια, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη βεβαιότητα που υπήρχε εξ αρχής για την αθωότητά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού για τον Σεμέδο και πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας του Πειραιά:

«O Σεμέδο θα γυρίσει στις προπονήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τον περιμένουμε πάρα πολύ σύντομα. Φυσικά είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε τον περιμένουμε και θα τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί όσο πιο γρήγορα στην ομάδα. Βεβαίως, πρέπει να προσπαθήσει να βοηθήσει τον εαυτό του και σαν επαγγελματίας να ενσωματωθεί στην ομάδα, γιατί έχει να υπερασπιστεί την εικόνα του Ολυμπιακού.

Σαν παίκτης είναι πάρα πολύ χρήσιμος και εξαιρετικός για εμάς μέσα στα αποδυτήρια. Πάρα πολύ σημαντικός. Είναι ένας παίκτης που περιμένουμε να επιστρέψει, ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την αθωότητα του. Φυσικά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε να ακούσουμε τις αποφάσεις και τις απαντήσεις για το θέμα του. Τον περιμένουμε και θα τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί, μόλις τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες».