Το ράλι Ακρόπολις έβαλε, από χθες, μπροστά τις μηχανές. Ο αγώνας ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου. Έχει έδρα την Λαμία,και θα περάσει από δύο γεωγραφικά σημεία, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα.

Ουσιαστικά, η διαδρομή είναι χαραγμένη  αρχικά στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια την Κεντρική Ελλάδα. Συνολικά, η διαδρομή περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα . Στόχος το Ράλι Ακρόπολις να διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, συστατικό που τον έκανε διάσημο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά την εντυπωσιακή ειδική super ειδική διαδρομή, στο Σύνταγμα, σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν πέντε ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια που θα ολοκληρώσουν την 1η μέρα του αγώνα.

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου, ο θίασος του WRC μεταφέρετε στην Κεντρική Ελλάδα, όπου επίκεντρο του αγώνα θα είναι η Λαμία. Εδώ, θα πραγματοποιηθούν γνώριμες στο κοινό ειδικές διαδρομές που έχουν ...χαράξει θρύλοι του Παγκόσμιου Στερεώματος και έχουν προσελκύσει χιλιάδες θεατές στα βουνά της συγκεκριμένης περιοχής. Ανάμεσα σε αυτές είναι η , όπως Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι . Το ράλι Ακρόπολις θα κλείσει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν!  Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση αγώνα Ιερό Βράχο Ακρόπολις 17: 30
1η Ειδική Διαδρομή Cosmote 5G Athens Stage Σύνταγμα 18: 08

 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

2η Ειδική διαδρομή Αγιοι Θεόδωροι 10: 18
3Η Ειδική διαδρομή Λουτράκι 11: 11
4η Ειδική διαδρομή Αγιοι Θεόδωροι 13:24
5η Ειδική διαδρομή Θήβα 15: 47
6η Ειδική διαδρομή Ελάτεια 17: 40

 

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

7η Ειδική Διαδρομή Παύλιανη 08:32
8η Ειδική Διαδρομή Γραβιά 09: 57
9η Ειδική Διαδρομή Βωξίτες 11: 52
10η Ειδική Διαδρομή Ελευθεροχώρι 13: 08
11η Ειδική Διαδρομή Παύλιανη 16:26
12 Ειδική Διαδρομή Ελευθεροχώρι 18:08

 

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

13η Ειδική Διαδρομή «Ταρζάν» 08:25
14η Ειδική Διαδρομή Πύργος 10:03
15η Ειδική Διαδρομή «Ταρζάν2» 13:18

 

Προβολή σε όλο τον κόσμο

O αγώνας αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οφέλη στην χώρα μας. Το Ράλι Ακρόπολις φέρνει στο επίκεντρο του Παγκόσμιου motosport την χώρα μας. Η προβολή είναι δεδομένη. Τα αγωνιστικά στην θέση τους και οι θεατές «διψούν» για γκάζια.

Και επειδή η προβολή έχει «μεταλλαχθεί» σε σχέση με πριν από 10 χρόνια – λόγω της διαδικτυακής «εξάπλωσης» - σήμερα, το WRC το παρακολουθούν περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, έχει 900 εκατομμύρια θεατές, ενώ, οι μεταδόσεις των καναλιών ξεπερνούν τις 10.000 ώρες. Επίσης, οι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του WRC στο youtube είναι πάνω από 600 χιλιάδες, ενώ, η σελίδα στο Facebook ακολουθείτε από 2,7 εκατομμύρια χρήστες  ενώ, στο Instagram αγγίζουν τα 1,6 εκατομμύρια που θα μάθουν τα πάντα για το «Ράλι των Θεών». Και η διαφήμιση της χώρα μας μέσα από το Ράλι Ακρόπολις δεν θα σταματήσει εδώ. Ήδη εδώ, και λίγους μήνες οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, όπως ο Πέτερ Σόλμπεργκ πανηγυρίζουν την επιστροφή του αγώνα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από