Σοκ έχει προκαλέσει στη Ραφήνα η αυτοκτονία του 44χρονου άνδρα που βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του. Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν υπήρχε εγκληματική ενέργεια, ενώ ο 44χρονος είχε δολοφονήσει τη μητέρα του ακριβώς πριν από 8 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς είδαν τον συγκεκριμένο άνδρα κρεμασμένο από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Στο σημείο, σύμφωνα με το irafina.gr, βρέθηκαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία Ραφήνας και η Πυροσβεστική.

Ο άνδρας βρέθηκε στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας και ήταν δεμένος με tire up και με μονωτική ταινία στο στόμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία σημειώματα με αποδέκτες την οικογένεια του, την Αστυνομία και τον δικηγόρο του με αποτέλεσμα να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Τι είχε συμβεί το 2013

Ο 44χρονος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε δολοφονήσει την 61χρονη μητέρα του στο Ίλιον το 2013. Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στις 23 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς. Αρχικά ο – τότε – 36χρονος αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η είσοδος του σπιτιού της 61χρονης δεν είχε ίχνη διάρρηξης, οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα «επιλεκτικής έρευνας», ενώ είχε αφαιρεθεί και ποσό 1.850 ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία εικόνας ληστείας και τον αποπροσανατολισμό της έρευνας.

Σύμφωνα με τον δράστη, το θύμα του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, φραστικά και σωματικά με τη χρήση καλωδίου μπαλαντέζας, το οποίο – αφού της το πήρε από τα χέρια – χρησιμοποίησε για να την στραγγαλίσει. Στη συνέχεια δημιούργησε την εικόνα έρευνας, πήρε το χρηματικό ποσό, που έκρυψε στην κρεβατοκάμαρα, όπου άφησε νεκρή τη μητέρα του και έφυγε από το διαμέρισμα. Όταν επέστρεψε μετά από λίγη ώρα, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του.

Στη συνέχεια ο άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή, όμως σύντομα αποφυλακίστηκε. Σύμφωνα με το irafina.gr, ο 44χρονος ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος εικαστικός. Είχε αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Η ζωγραφική ήταν το μεγάλο του πάθος και είχε πραγματοποιήσει δεκάδες εκθέσεις, ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για το λόγο αυτό επισκεπτόταν το κέντρο υγείας Ραφήνας, όπου λάμβανε ψυχολογική υποστήριξη. Αυτά ίσχυαν μέχρι και σήμερα, όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε στη Ραφήνα.