Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής στη Βρετανία, Άλεξ Φίλιπς αφού, όπως εξομολογήθηκε η ίδια, έπεσε θύμα σεξουαλικού εκβιασμού από τον πρώην σύντροφό της. Όπως κατήγγειλε η πρώην ευρωβουλευτής, ο συγκεκριμένος άνδρας την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει βίντεο με προσωπικές τους στιγμές, τις οποίες είχε μαγνητοσκοπήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Της άρπαξε όλες τις αποταμιεύσεις της

«Πριν από τρία χρόνια, όταν δούλευα στις Βρυξέλλες, γνώρισα έναν άντρα που φαινόταν σχεδόν τέλειος – όμορφος, γοητευτικός, εργατικός. Ένα χρόνο μετά όμως έκανε τη ζωή μου «κόλαση»», αποκάλυψε η ίδια. «Αφού άρπαξε όλες μου τις αποταμιεύσεις, με απείλησε ότι, αν πήγαινα στην αστυνομία, θα έδινε στη φόρα βίντεο από προσωπικές μας στιγμές σε κάθε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Βρετανίας. Δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ, αλλά είχα πέσει θύμα σεξουαλικού εκβιασμού», τόνισε η δημοσιογράφος.

Επί δύο χρόνια δεν μίλησε σε κανέναν για την περιπέτειά της λόγω της ντροπής που ένιωθε παρά μόνο στους στενούς φίλους και την οικογένειά της. Όπως τόνισε η Άλεξ Φίλιπς την έπνιγε το αίσθημα της αδικίας, γνωρίζοντας πως αυτός ο άνθρωπος της κατέστρεψε τη ζωή χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να το ξανακάνει με θύμα κάποια άλλη γυναίκα. «Τότε συνειδητοποίησα ότι θα ήταν υποκριτικό να μη μιλήσω για την δική μου ιστορία», είπε.

Δείτε το βίντεο με την αποκάλυψή της

Γιατί αποφάσισε να κάνει την αποκάλυψη

Τότε, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την απογευματινή της εκπομπή στο GB News, την οποία παρουσιάζει, ως μέσο για να γνωστοποιήσει στους τηλεθεατές την προσωπική της εμπειρία ως θύμα σεξουαλικού εκβιασμού. «Κίνητρο για αυτή τη δήλωση αποτελεί η ανάγκη που νιώθω να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους, ώστε να επιφέρω αλλαγές που θα τους προστατεύσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μικρή προστασία για αυτά τα θύματα και πολύ συχνά ντρέπονται ή και πολλές φορές φοβούνται να μιλήσουν. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται».

Ανησυχητική αύξηση των θυμάτων εκβιασμού

Η Φίλιπς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατά την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Revenge Porn Helpline, το 2020 σημειώθηκε αύξηση κατά 87% του αριθμού των θυμάτων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, νέα δημοσκόπηση του GB News έδειξε ότι ένας στους δέκα ανθρώπους γνωρίζει κάποιον που έχει πέσει θύμα σεξουαλικού εκβιασμού, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες ο αριθμός είναι υψηλότερος.