Ο κίνδυνος για τις πλημμύρες στις περιοχές που κάηκαν είναι μεγάλος και έτσι ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα.

«Η πολιτεία θα σπεύσει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους στις φωτιές», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί». Όπως είπε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 1000 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές από τις φωτιές.

Οι τρεις βασικές κινήσεις της κυβέρνησης

Έπειτα, ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε εγρήγορση και δράση για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθούν τα μέτρα προστασίας. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες κοπής και απομάκρυνσης καμένων κορμών. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα και τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου και έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σκρέκας: Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η βόρεια Εύβοια

«Δεν εφησυχάζουμε» γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην βόρεια Εύβοια.

Όπως είπε για την αποφυγή πλημμυρών, γίνεται προσπάθεια, ώστε να συγκρατηθούν από ψηλά τα φερτά υλικά με στόχο να μειωθεί η ροή του νερού, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Θα ανασυγκροτηθεί η δασική υπηρεσία της χώρας

Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή την στιγμή είναι προτεραιότητα να γίνουν μικρά πράγματα για να μη μεταφέρεται νερό στη βάση και να αποτραπούν πλημμύρες. Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Σκρέκας, είπε ότι η κυβέρνηση δεν ακύρωσε τους δασικούς χάρτες, ωστόσο σημείωσε ότι υπήρχαν λάθη και παραλείψεις τα οποία έπρεπε να διορθωθούν.

Σημείωσε ακόμα, ότι αλλάζει ο τρόπος που θα λειτουργούν τα δασαρχεία και τόνισε ότι η θα γίνει ανασυγκρότηση στην δασική υπηρεσία της Ελλάδας.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμύρες