Να δημιουργήσει ξανά κλίμα φαίνεται πως επιδιώκει η Τουρκία, επιστρατεύοντας για ακόμη μια φορά τη -γνωστή στη γείτονα- μονταζιέρα.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, τις τελευταίες ώρες, για τραυματισμό Πακιστανών προσφύγων από ελληνικά πυρά στον Έβρο.

«Στο χωριό Σουμπασί της Αδριανούπολης, δύο μετανάστες πακιστανικής εθνικότητας τραυματίστηκαν στο πόδι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών που φέρεται να ρίφθησαν από την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu.

Όπως παραθέτει, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Ουζούν Κιοπρού, ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.

Το δημοσίευμα

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στους τουρκικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι σημειωτέον έρχονται δύο μέρες μετά την επίσκεψη στον Έβρο των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοίδη αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα δημοσιεύματα από τη γείτονα υπήρξαν στις αρχές Αυγούστου, όταν τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για θάνατο τούρκου από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά. Ισχυρισμούς πάντως που είχε διαψεύσει η Αθήνα.