Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Εύβοια καθώς το απόγευμα της Δευτέρας 16 Αυγούστου αναζωπυρώθηκε εστία φωτιάς στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο χωριό Τρούπι.

Σύμφωνα με το evima.gr το μέτωπο ξέσπασε λίγο λεπτά πριν τις 17:00.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι το Τρούπι βρίσκεται κτισμένο σε πλαγιά στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος με πεύκα. Απέχει 8,5 χλμ. από το Προκόπι και 57 χλμ. από τη Χαλκίδα.

«Η κατάσταση εδώ είναι πένθιμη…και μόνο που κάηκαν τόσα σπίτια γύρω»

Στο μεταξύ οι κάτοικοι στην Αγία Άννα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από το χωριό, η Χριστίνα Τζαφά κάτοικος της περιοχής βλέπει τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια και την παραλία όπου βρίσκονται δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καιγόμαστε Παναγία μου, καιγόμαστε! Χριστέ μου. Όλο, όλο φωτιά πήρε. Όλο πίσω», λέει.

Η πυρκαγιά πέρασε το χωριό και έφθασε στην παραλία, ενώ στο βίντεο ακούγονται οι κραυγές των ανθρώπων που προσπαθούσαν να σωθούν. Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Τζαφά ανέφερε πως τράβηξε το βίντεο γιατί πίστευε ότι θα είναι η τελευταία φορά που καταγράφεται κάτι στην περιοχή. «Πίστευα ότι θα πεθάνουμε, είτε από τις φλόγες, είτε από τον καπνό. Νόμιζα ότι ήταν η τελευταία φορά που θα δούμε την παραλία και ήθελα αν πεθαίναμε να δούνε όλοι ότι δεν είχαμε καμία βοήθεια».