«Χθες ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη, σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς τα βρήκε όλα άψογα», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως σήμερα, ο κ. Χαρδαλιάς «αποκάλυψε την κοροϊδία του ελληνικού λαού όλες αυτές τις ημέρες από την κυβέρνηση».

Και υποστηρίζει πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «διέψευσε εντελώς τα στοιχεία σχετικά με τα εναέρια μέσα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σκέρτσος πριν από λίγα μόλις 24ωρα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει επίσης ότι «αποδεικνύεται πλέον πως το γραφείο του πρωθυπουργού, από την αρχή της εθνικής οικολογικής τραγωδίας, είχε μία και μόνη έννοια: πώς θα πει ψέματα και πώς θα διαστρεβλώσει για να απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη».

Όπως προσθέτει, μάλιστα, «ακριβώς γι’ αυτό και εχθές ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς τα βρήκε όλα άψογα. Ακόμα μια μέρα συνεχίζουν να παίζουν το κρυφτούλι των ευθυνών πάνω στις στάχτες των κόπων μιας ζωής χιλιάδων πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως η στάση του κ. Μητσοτάκη «αποτελεί σχολείο εμπαιγμού και θρασύτητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε και στα σχόλια της αντιπολίτευσης για τη συγγνώμη που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές, λέγοντας ότι «ο κρατικός μηχανισμός έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Όμως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από μία τέτοια καταστροφή. Ο πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί. Και όλοι έχουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους. Αν μπορούσαμε κάτι να κάνουμε διαφορετικά, αυτό θα το αποτιμήσουμε».