Μια ληστεία στο Χολαργό το 2019 ήταν η αρχή του τέλους για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τότε, κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το κατάστημα ΟΠΑΠ που είχαν ληστέψει, είχε αυτοτραυματιστεί ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ενώ τα στοιχεία που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική τη βοήθησαν να φτάσει στη σύλληψη των συνεργών του.

Λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, αναζήτησε μέσω διασυνδέσεών βοήθεια στο Σισμανόγλειο, όπου τον κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν τα κατάφερε, όμως έλαβε ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον.

Στη συνέχεια θα εξαφανιστεί με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν για περίπου δύο χρόνια, μέχρι σήμερα που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Μια ακόμα ληστεία θα σημάνει το «τέλος»

Το πρωί της Δευτέρας 9 Αυγούστου ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης ξεκίνησε για μια ακόμα ληστεία τράπεζας.

Στόχος αυτή τη φορά ένα υποκατάστημα στην περιοχή Ρετζίκι Νεάπολης Θεσσαλονίκης, όπου αφού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους με το αυτόματο όπλο και αφού αφαίρεσε 8.500 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα τον εντοπίσουν και θα ακινητοποιήσουν το όχημα διαφυγής του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.