Οι αναζωπυρώσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε εντολή εκκένωσης για την Αβγαριά.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία για την Ιστιαία. Τα άλλα χωριά που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ίδια περιοχή είναι ο Γαλατσώνας και το Ασμήνι.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής

Μάχη και στις Καματριάδες

Οι φλόγες προχωρούν και στις Καματριάδες, ενώ εκεί επιχειρούν δύο ελικόπτερα που κάνουν συνεχείς ρίψεις. Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν την επέλασή της για να μην περάσει στην απέναντι πλευρά, και ξεφύγει προς Ιστιαία, περιμετρικά της οποίας σε απόσταση 4 χιλιομέτρων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος επιχειρούν και Canadair, κάτι που θα γίνεται μέχρι να πέσει το φως του ήλιου.

Πώς εξελίσσεται το μέτωπο των Γουβών

Το μέτωπο που έκαιγε από χθες Κυριακή στις Γούβες έχει φθάσει πίσω από το Αρτεμίσιο. Σκαπτικό μηχάνημα από την Περιφέρεια Στερεάς δημιουργεί αντιπυρική ζώνη ώστε να σταματήσει η επέλασή του. Πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις και έχει βοηθήσει την κατάσταση. Εθελοντές όλων των ηλικιών που ξέρουν την περιοχή με ίδια μέσα και 2 υδροφόρες, με κάθε τρόπο έχουν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για να προλάβουν την εξάπλωση.