Συγγνώμη από τον Λευτέρη Πετρούνια για την απίστευτη γκάφα να μην δείξει την προσπάθειά του στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζήτησε η ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Μεταφέραμε κι εγώ προσωπικά στον Λευτέρη, τη συγγνώμη και την κατανόηση, να καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ, να γίνει αυτό που έγινε και να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, που είναι κι αλάνθαστη, φανταστική προσπάθεια, τη δείξαμε μετά διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Μεταφέραμε στο περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές εδώ, να κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση, ως αίσθηση συγγνώμης απέναντι στο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρόπουλος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα υπάρξει σύντομα τοποθέτηση από την ΕΡΤ αναφορικά με τη συνεργασία με τους Ιάπωνες για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε το βίντεο:

«Ας μην δώσουμε περισσότερη βάση σε ότι έγινε»

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στα Social Media, ο Λευτέρης Πετρούνιας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους ζητώντας να «μην δώσουμε περισσότερη βάση σε ότι έγινε» και δήλωσε πανέτοιμος για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν αφήνει όμως αυτό το συμβάν να επηρεάσει την προετοιμασία του για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από το μήνυμα που έστειλε ο Πετρούνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε περίπτωση που δεν το είδατε τελείωσε ο τελευταίος όμιλος και προκρίθηκα 1ος. Ας μην δώσουμε περισσότερη βάση στο τι συνέβη με την μετάδοση και ας εστιάσουμε στο χαρούμενο γεγονός πως πάμε για το 2ο Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες 5 χρόνια μετά! Πάμε δυνατά Ελλάδα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.