Σε μια εποχή όπου η ανάγκη της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, σημαντικές πρωτοβουλίες γίνονται και πρέπει να προβάλλονται.

Μια τέτοια ιδιαίτερη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από την μη κερδοσκοπική εταιρεία Wincancer στο Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Ιουλίου έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τα εγκαίνια της 4ης βιβλιοθήκης του WinCancer.

Στην τελετή, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκτός του κ. Κωτσιόπουλου, παραβρέθηκαν η προεδρος του Wincancer, Πίστη Κρυσταλλίδου, η υπεύθυνη δράσεων για τις γυναίκες, Λίνα Ευσταθίου, η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Ρούλα Μαντή, ο διοικητής της 6η ΥΠΕ , Αντιπεριφερειάρχες , βουλευτές, αντιδήμαρχος, πρόεδρος τοπικής κοινότητας , διοικητής του νοσοκομείου κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθηκη, με απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, πήρε το όνομα του ιδρυτή του WinCancer Δημήτρη Σιάχου, η καταγωγή του οποίου ήταν από τους Μολάους Λακωνίας.

Στόχος του Wincancer είναι με τις βιβλιοθήκες του να δημιουργήσει γωνιές αισιοδοξίας και ανάπαυλας, στα Νοσοκομεία της χώρας μας.

Οι ασθενείς, οι φροντιστές αλλά και οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου μπορούν να δανείζονται τα βιβλια, τα οποία προέρχονται από τη δράση του WinCancer ΔιαβάΖΩ, αλλά και από προσφορές εκδοτικών οίκων και συγγραφέων.

Μέσα από το βιβλίο, από το διάβασμα, σκοπός είναι να ενισχυθεί το σθένος των αγωνιστών της ζωής αλλά κι εκείνων που στέκονται δίπλα τους. Και τέτοιες δράσεις μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όσους θέλουν να βοηθήσουν προκειμένου να φτιαχθεί μια μεγάλη αγκαλιά για όσους την έχουν ανάγκη.

Οι υπόλοιπες βιβλιοθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι:

  • Στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
  • Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», σε συνεργασία με το «Πάμε μαζί».
  • Στο Γενικο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Η λειτουργία των βιβλιοθηκών γίνεται τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για την μη περαιτέρω εξάπλωση του Covid-19.