Σήμερα θα συνέλθει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου με θέμα τη στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην οποία θα παρουσιαστούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε πρώτο πλάνο η συζήτηση θα ξεκινήσει σχετικά με το εάν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ιερείς και κληρικούς και σε δεύτερη φάση σχετικά με τους πιστούς.

Η πλειονότητα των Μητροπολιτών είναι υπέρ του εμβολιασμού, η στάση όμως μερικών κληρικών εναντίον του εμβολίου είναι γνωστή και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα.

Καλώντας, ταυτόχρονα, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς εταίρους να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο «μέσα στο καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας», υπενθυμίζοντας την ίδια ώρα ότι εξίσου υποχρεωτικό είναι να φοράμε «μάσκα όταν είμαστε με άλλους, ακόμη κι έξω, ατομική υγιεινή και πολλά tests», ξορκίζοντας τυχόν χαλάρωση των όρων κοινωνικής απόστασης.

Ο ίδιος, προειδοποίησε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ενώ επισείουν ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για τους δυνητικούς παραβάτες.

«Ας ακούσουν την Εκκλησία, που απομονώνει τις λιγοστές φωνές εναντίον του πλησίον. Ας ακούσουν τους επαγγελματικούς φορείς, που ζητούν να επανέλθουν οι δουλειές σε κανονικούς ρυθμούς. Αλλά ας ακούσουν και τα εκατομμύρια γυναίκες και άντρες που θέλουν να ζήσουν με υγεία και ελευθερία» ανέφερε κατά το μήνυμά του ο πρωθυπουργός.