Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του, επικρίνει την τριήμερη αναστολή λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, λόγω της σνόδου της θερμοκρασίας, καθώς δεν λειτουργούν τα συστήματα κλιματισμού και ζητεί να ληφθεί η αναγκαία μέριμνα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δικαστηρίου.

Ο κ. Βερβεσσός επισημαίνει, μάλιστα, πως η άνοδος της θερμοκρασίας «μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογεί τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (κλιματιστικά) να λειτουργούν.

Η δήλωση του Δ. Βερβεσού:

«Η εξαγγελθείσα επί τριήμερο αναστολή λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επίκληση «της ανόδου της θερμοκρασίας», υπερβαίνει το όριο ανοχής και αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους και μόνον υπηρετούν οι δικαστικοί θεσμοί.

Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανα διοίκησης των δικαστηρίων, κατά λόγο αρμοδιότητας, όφειλαν να είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (συστήματα κλιματισμού κ.λπ.) να λειτουργούν και να υφίσταται ετοιμότητα προς αντιμετώπιση των εκάστοτε καιρικών συνθηκών.

Η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Όλοι οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλων των δικαστικών καταστημάτων της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από