Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η σοκαριστική υπόθεση της 17χρονης Αμάντας, την οποία είχε απαγάγει και εξέδιδε 57χρονος Αλβανός, καθώς μαζί της έχουν ανοίξει και οι φάκελοι άλλων παρόμοιων υποθέσεων, όπως αυτή της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτέμιδος.

«Η υπόθεση αρπαγής και προώθησης στην πορνεία της 17χρονης από τη Ρουμανία είναι δυνατόν να κρύβει κάτι ακόμα πιο σοβαρό, ακόμα και οργανωμένο κύκλωμα μαστροπών που εξωθούν ανήλικες στην πορνεία», επισήμανε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στη Realnews.

Επειτα από τη σύλληψη 57χρονου μαστροπού, πλέον ανοίγουν φάκελοι εξαφανισμένων κοριτσιών, ακόμα και αυτός της 19χρονης Αρτέμιδος, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τον Οκτώβριο του 2020, παρά τις εντατικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τις προσπάθειες της οικογένειάς της για την ανεύρεσή της.

Στα ίχνη της Αρτέμιδος μέσω της Αμάντας

Η υπόθεση της 17χρονης από τη Ρουμανία που έπεσε στα χέρια σεσημασμένου μαστροπού είναι η πρώτη, στα ελληνικά χρονικά, υπόθεση ανήλικης η οποία εξαφανίστηκε από τους οικείους της και το ίδρυμα όπου φιλοξενείτο και τελικά βρέθηκε στα χέρια κυκλώματος που την προώθησε στην πορνεία.

Πίσω από τη δραματική ιστορία της 17χρονης ερευνάται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να βρίσκεται ολόκληρο κύκλωμα που παγιδεύει κορίτσια στην εφηβεία.

Αλλωστε, ο 57χρονος Αλβανός, που κατάφερε να χειριστεί το παιδί, αρχικά «επενδύοντας» στο γεγονός πως το κορίτσι δεν είχε νιώσει ποτέ τη στοργή και την ασφάλεια του πατέρα, είναι ένας άνθρωπος που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, τόσο για ληστείες όσο και για σοβαρές περιπτώσεις μαστροπείας.

Μάλιστα, όταν πια είχε φτάσει το κορίτσι σε σημείο να μην μπορεί να αρνηθεί τις απαιτήσεις του 57χρονου για τα ερωτικά ραντεβού, ο ίδιος ήταν έτοιμος να στήσει άμεσα έναν ολόκληρο μηχανισμό για την προώθησή της.

Συγκεκριμένα, τράβηξε επαγγελματικές φωτογραφίες με άσεμνες πόζες του κοριτσιού, ενώ είχε ήδη βρει την ιστοσελίδα που θα αναρτούσε το επίμαχο υλικό για τους «πελάτες».

Κύκλωμα πορνείας και εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών

Οπως αποκαλύπτεται επιπλέον, πίσω από την εν λόγω ιστοσελίδα υπήρχε ένα ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο έκλεινε τα ραντεβού, καθώς και έτοιμο πελατολόγιο.

Κατά συνέπεια, όσο προχωρούσαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, όλο και εδραιωνόταν η πεποίθηση στους αστυνομικούς πως έχουν να κάνουν με ένα άρτια δομημένο κύκλωμα πορνείας, ακόμα και για ανήλικα κορίτσια.

Ακόμα και η «ταρίφα» που χρέωναν στους πελάτες ήταν διπλάσια από την κανονική, καθώς μία ώρα συνεύρεσης με την «22χρονη Εύα», όπως εμφανιζόταν η 17χρονη στην ιστοσελίδα, κόστιζε 140 ευρώ.

Επειτα από όλα αυτά, οι αστυνομικοί πλέον πραγματοποιούν εκ νέου έρευνες για το ευρύτερο κύκλωμα που ελέγχει την ιστοσελίδα των ερωτικών ραντεβού, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες, με βάση τις φωτογραφίες που είδαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πως υπάρχουν κι άλλες ανήλικες που εμφανίζονται ως 20χρονες «πεταλουδίτσες» και έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Για τον λόγο αυτόν, σε άμεση συνεργασία με τις δικαστικές Αρχές, η έρευνα θα επεκταθεί αρχικά στις περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής στους οικείους τους.

Η δραματική ιστορία της Αμάντας

Το κορίτσι από τη Ρουμανία ήταν ιδιαίτερα ευάλωτο, κάτι που γρήγορα αντιλήφθηκε ο 57χρονος σεσημασμένος από την Αλβανία, ο οποίος κατάλαβε πως μπορεί να βγάλει χρήματα από τη 17χρονη.

Η ιστορία της Αμάντας μοιάζει με αρχαία τραγωδία. Μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό της, έφυγε από τη Ρουμανία για να γλιτώσει από την πείνα και από έναν βίαιο πατέρα. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν άλλαξε στην Ελλάδα.

Ναι μεν ήταν καλύτερα από ό,τι στη Ρουμανία, όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης, πλην όμως ο νέος σύντροφος που είχε βρει στην Ελλάδα η μητέρα της δεν διέφερε πολύ από τον πατέρα της. Και αυτός τη χτυπούσε και την κακοποιούσε.

Στη συνέχεια το κορίτσι υπέστη κακοποίηση και από τον εξ αγχιστείας αδελφό της, με αποτέλεσμα να φύγει για πρώτη φορά από το σπίτι.