Νέα στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρέχουν ισχυρότατη προστασία από τυχόν επιπλοκές και μηδενίζουν, ουσιαστικά, τον κίνδυνο θανάτου . Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη έρευνα αφορά στοιχεία της περιόδου από την 21η Ιουνίου μέχρι την 4η Ιουλίου.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας υπογραμμίζει ότι «τα σκευάσματα κατά της covid 19, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου, προστατεύουν σε ποσοστό που αγγίζει το 80% από την μόλυνση και σε ποσοστό 100% σε ό,τι αφορά τις πιο επικίνδυνες επιπτώσεις επί της υγείας των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας».

«Τα στοιχεία αυτά, τα οποία επιβεβαιώνουν και σειρά προηγούμενων διεθνών ερευνών, δείχνουν ότι τα εμβόλια που διαθέτουμε είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά την πρόληψη των βαρύτερων μορφών της ασθένειας-υπο την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιαστικός κύκλος- και ότι είναι και αποτελεσματικά, επίσης, στην πρόληψη της μόλυνσης», δήλωσε ο Σίλβιο Μπρουζαφέρο, πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ