Με πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά, που σκόραρε το πρώτο γκολ και «σέρβιρε» το δεύτερο στον Εμβιλά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Κραΐόβα, στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Οι Πειραιώτες κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος, με την εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ, ενώ στο 47’ ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Στα έξι φιλικά που έδωσαν οι Πειραιώτες είχαν απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Συγκεκριμένα, κέρδισαν τις Βολφσμπέργκερ (1-0), Κράσνονταρ (1-0), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-1) και Κραΐόβα (2-0), ενώ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Ούφα και ηττήθηκαν 3-0 από την Σάλτσμπουργκ. Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό στις 13/7 στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Γαλατάσαραϊ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Αβραάμ, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Σουρλής και Κούντε ήταν στην τριάδα των χαφ και οι Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Χασάν στην τριάδα της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Κραϊόβα με την εξής 11άδα: Πιλιατσέλι, Βλαντόιου, Μπαλάσα, Κονσταντίν, Βαταγιέλου, Ματέιου, Τσιτσιλντάου, Νίστορ, Τσιμάπνου, Ιβάν, Κόλγιτς.

Γκολ ο Βαλμπουενά, ευκαιρίες με Αβράμ, Σουρλή και Κούντε

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά τον Πιλιατσέλι. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Αβραάμ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κέρδισε πέναλτι με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή με εντυπωσιακή ντρίμπλα και ο Βαταγιέλου τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0.

Στο 13’ ο Βαλμπουενά έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πιλιατσέλι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βασίλης Σουρλής βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Κραϊόβα και προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, αλλά, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 16’ ο Κούντε έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Πιλιατσέλι. Ο Αφρικανός χαφ βγήκε στην πλάτη της ρουμάνικης ομάδας, βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισάωρο, με την Κραϊόβα να καταγράφει την πρώτη της ευκαιρία στο 30’! Ο Ιβάν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κρίστινσον έπεσε στην αριστερή του πλευρά και μπλόκαρε.

Δοκάρι ο Χασάν, γκολ ο Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας και τη ρουμάνικη ομάδα να περιμένει στο δικό της μισό. Στο 45’ οι Πειραιώτες μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Κραϊόβα, γύρισε μέτωπο προς την εστία, σούταρε δυνατά, αλλά ο Πιλιατσέλι απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα.

Η μπάλα μετά την επέμβαση του Ρουμάνου χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Αλλαγές και πέναλτι

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Καλογερόπουλο να παίρνει τη θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στο 47’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Κραΐόβα σε μαρκάρισμα του Βασίλη Σουρλή, αλλά ο Κρίστινσον έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε την εκτέλεση του Νίστορ, κρατώντας το μηδέν. Ενα λεπτό αργότερα, ο Κόλγιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ισλανδού τερματοφύλακα.

Στο 55’ ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο ματς, με τον Βρουσάι αντί του Κούντε, ενώ στο 67’ προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Σα και Σαπουντζή αντί των Κρίστινσον και Βαλμπουενά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο παιχνίδι, ο Αχμέντ Χασάν έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά η καρφωτή κεφαλιά που έκανε, μετά την σέντρα του Ραντζέλοβιτς, έφυγε άουτ. Μετά τις αλλαγές ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 2-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, ενώ το επόμενο φιλικό που θα δώσουν οι Πειραιώτες θα είναι στις 13 Ιούλιου με τη Γαλατάσαραϊ στο Καραϊσκάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (68′ Σα), Λαλά, Σεμέδο, Αβραάμ (46′ Καλογερόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κούντε (55′ Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (67′ Σαπουντζής), Χασάν.

ΚΡΑΪΟΒΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Πιλιατσέλι, Βλαντόιου, Μπάλασα, Μ. Κονσταντίν, Βαταγιέλου, Ματέιου, Τσικαλντάου, Νίστορ, Τσιμπάνου, Κόλιτς, Ιβάν.