Η εξέλιξη ενός νέου μοντέλου απαιτεί, μεταξύ άλλων, και το …πακέτο δοκιμών σε σκληρές καιρικές συνθήκες. Όπως του νέου Opel Astra  που προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με την πρεμιέρα της 11ης γενιάς του .

Οι πιο πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του ακόμα καμουφλαρισμένου νέου Astra πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή Rhine-Main γύρω από την έδρα της Opel

Ήδη από τον περασμένο χειμώνα το νέο μοντέλο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία τελικών δοκιμών, βέλτιστων ρυθμίσεων και αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει από τον μακρινό βορρά  προκειμένου να δοκιμάσουν το νέο μοντέλο στους παγωμένους δρόμους και στον παγερό αέρα της Σουηδικής Λαπωνίας. Πιο κοντά στην πατρίδα τους τη Γερμανία, έχουν δοκιμαστεί στις πίστες του Κέντρου Δοκιμών του Dudenhofen, ενώ πιο πρόσφατα, υποβλήθηκαν σε δοκιμές αξιολόγησης σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή Rhine-Main.

Κατά την παραμονή τους στη Λαπωνία φέτος, οι ειδικοί πλαισίου της Opel συνοδεύονταν από τους συναδέρφους τους στον τομέα “HVAC” (θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός). Ένας από τους στόχους της ομάδας HVAC ήταν να επιτύχουν τη γρήγορη θέρμανση της καμπίνας επιβατών. Γι’ αυτό, μελέτησαν την αποβολή θερμότητας από τον κινητήρα του νέου Astra, τη ροή του ψυκτικού υγρού, την απόδοση του σώματος του καλοριφέρ και τη ροή αέρα του ανεμιστήρα, καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι και τη θέρμανση των εμπρός και πίσω καθισμάτων.