O δείκτης Nasdaq σημείωσε ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν σε μετοχές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο τομέας τεχνολογίας σημείωσε άνοδο 0,7% σημειώνοντας υψηλό όλων των εποχών στις 14.174,14 μονάδες, και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ στις 26 Απριλίου. Ο S&P 500 κέρδισε 0,2% επιτυγχάνοντας άλλο ένα ρεκόρ και κλείνοντας στις 4.255,15 μονάδες ενισχυμένο από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο Dow Jones υποχώρησε 85,85 μονάδες, ή 0,3%, κλείνοντας στις 34.393,75 μονάδες.

Οι επενδυτές δίνουν άλλη μια ευκαιρία σε μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται. Το 10ετές του Υπουργείου Οικονομικών υποχώρησε κάτω από 1,43% την Παρασκευή, στα χαμηλότερα επίπεδα του τριμήνου.

Η Apple και η Netflix σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 2%, ενώ η Amazon, η Microsoft και η Facebook σημείωσαν επίσης κέρδη.

Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin ανέκαμψε πάνω από 40.000 δολάρια τη Δευτέρα. Η Tesla, ένας μεγάλος κάτοχος του bitcoin, σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1%.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να λάβει κάποια δράση, αλλά οι προβλέψεις της για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις αγορές.

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προοπτικές για την ζήτηση το επόμενο διάστημα.

Σε χαμηλό μήνα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, χάνοντας έδαφος στην κούρσα για την ανακατάληψη των 1.900 δολ. καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της FED στα μέσα της εβδομάδας.

Πηγή: ΟΤ