Ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI συνεχίζει να ακυρώνει τουριστικά πακέτα που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και τις αρχές Ιουλίου για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, σύμφωνα με τη Daily Mail, καθώς η ημερομηνία για την ένταξη περισσοτέρων χωρών στην «πράσινη λίστα» μετατέθηκε ξανά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η TUI έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση όταν η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς πτήσεις της μέχρι και την 1η Ιουλίου. Ενώ και η EasyJet «αναθεωρεί» το πρόγραμμα των πτήσεών της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το Travel Weekly τα πακέτα διακοπών που κόπηκαν πρόσφατα αφορούν σε ημερομηνίες είτε μέχρι και τις 4 Ιουλίου, είτε μέχρι τις 11 Ιουλίου. Στην πρώτη περίπτωση περιλαμβάνονται πακέτα διακοπών σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Μάλτα, Ισπανία, Ιταλία, Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Λα Πάλμα, Φορμεντέρα, Αρούμπα, Τζαμάικα.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα ακυρώθηκαν πακέτα διακοπών προς Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και τις 11 Ιουλίου ακυρώνονται κρατήσεις προς Αίγυπτο, Βουλγαρία, Τουρκία, Τυνησία, Μαρόκο, Πράσινο Ακρωτήρι, Κόστα Ρίκα, Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ΤUI είχε δεχθεί πιέσεις για ακυρώσεις κρατήσεων και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γι’ αυτό και πιστεύεται ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να μην χαθούν πολύ περισσότερα χρήματα.