Χωρίς να εντυπωσιάσει καθόλου, το Βέλγιο ξεκίνησε με το… δεξί στο Euro, επικρατώντας με σκορ 3-0 της κακής αμυντικά Ρωσίας, χάρη στον τρομερό Ρομέλου Λουκάκου.

Ο επιθετικός της Ίντερ χρειάστηκε ουσιαστικές δύο επαφές μέσα στην περιοχή, για να ανοίξει και να κλείσει το σκορ στο 10′ και το 88′. Το 2-0 είχε κάνει το Μενιέ στο 34′. Οι Ρώσοι από την άλλη έδειξαν μεγάλα κενά στην αμυντική τους γραμμή και δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί επιθετικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ρωσία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κουρτουά, με ένα Βέλγιο να μην έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Όμως όλα άλλαξαν στο 10′ όταν ο Μέρτενς έψαξε τον Λουκάκου, ο Σεμένιοφ έκανε λάθος, δίνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον επιθετικό της Ίντερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Μάλιστα έτρεξε προς την κάμερα και φώναξε «Κρίστιαν σε αγαπώ», αφιερώνοντας το γκολ στον Έρικσεν.

Οι Ρώσοι κυνήγησαν την ισοφάριση, με τους «κόκκινους διαβόλους» να περιμένουν ώστε να χτυπήσουν στο ανοιχτό γήπεδο. Εν τέλει όμως έγινε το 2-0 στο 34, όταν έπειτα από σέντρα-σουτ ο Σουνίν έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και έστρωσε τη μπάλα στο Μενιέ ο οποίος σκόραρε. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στο αποδυτήρια, με τους Βέλγους να έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακό από πλευρά θεάματος, αφού από το σουτ του Ζομπνίν στα πρώτα του δευτερόλεπτα, δεν είχε να επιδείξει κάτι σημαντικό πέραν του γκολ. Οι Ρώσοι είχαν μια φλύαρη κατοχή, χωρίς να δημιουργούν φάσεις. Στο 88′ ο Μενιέ πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στον Λουκάκου και ο «κίλερ» του Βελγίου διαμόρφωσε το τελικό 3-0, χαρίζοντας μια εύκολη νίκη στη χώρα του, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της.