Στην πρεμιέρα του Euro η Τουρκία εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και υπέστη ήττα με 3-0 από την σαφώς ανώτερη Ιταλία, κάτι το οποίο προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια του τουρκικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Miliyet» αναφέρει πως η γειτονική χώρα πήγε με ύφος μπλαζέ και δεν υπολόγισε καθόλου την αντίπαλο της.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα: «Ξυπνήσαμε με μια τεράστια αισιοδοξία την ημέρα του αγώνα. Στο μυαλό όλων δεν υπήρχε η λέξη ήττα και μάλλον το χειρότερο σενάριο ήταν μια ισοπαλία. Έτσι, δεν λάβαμε ποτέ υπόψη την Ιταλία. Μια Ιταλία η οποία με τον Μαντσίνι έχει ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, τον ίδιο Μαντσίνι που εμείς τον είχαμε γυρίσει πίσω στην Ιταλία με τις κλωτσιές.

Παρόλα αυτά πιστεύαμε ότι η «χρυσή» μας γενιά θα έκανε την δουλειά. Δεν ξέραμε αν ήμασταν ντροπαλοί ή δειλοί. Η Ιταλία ξεκίνησε όπως περιμέναμε, δεν μας προκάλεσε εντύπωση. Η έκπληξη ήταν στην Τουρκία, στάσιμη, χλωμή. Μόνο άμυνα και τίποτα άλλο σε σημείο που ο Κιελίνι έπαιζε στο δικό μας μισό. Δυστυχώς δημιουργήσαμε ένα κλίμακα εύκολου αγώνα».