Οι έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής στην Αττική, έδωσαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στο Περιστέρι και στα Πατήσια, όπου μέχρι τις 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το meteo.gr.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Αττική σύμφωνα με 85 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, και επισημαίνονται οι μεγαλύτερες καταγραφές. Χάρτες όπως ο συγκεκριμένος παράγονται στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής.

Μέσα από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων όπως τα συγκεκριμένα, αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη σύγχρονων εργαλείων παρακολούθησης και πρόγνωσής τους. Οι μετεωρολογικοί/περιβαλλοντικοί δορυφόροι, το πυκνό δίκτυο επίγειων μετεωρολογικών σταθμών αλλά και το σύστημα καταγραφής κεραυνών ΖΕΥΣ είναι μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε έγκαιρα πληροφόρηση για την εξέλιξη τους.