Μία ανέλπιστη νίκη που έχει τη σημασία της, έστω και αν πρόκειται για φιλικό, πέτυχε η Εθνική Ελλάδας, η οποία νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα.

H επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε ερυθρόλευκη σφραγίδα, αφού τα γκολ πέτυχαν δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Μασούρας και ο Ανδρούτσος.

Αμφότεροι σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο και έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Τζον Φαν Σιπ. Το οποίο απλώς μειώθηκε με το τέρμα του Στράντμπεργκ στο 64′, αφού η Νορβηγία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει παρά την πίεση της στο τέλος.

Για τον Ανδρούτσο ήταν και η πρώτη φορά που χρίστηκε σκόρερ φορώντας το εθνόσημο.

Η Εθνική προηγήθηκε στην πρώτη επίσκεψη της στα νορβηγικά καρέ. Στο 13′ ο Πέλκας πάσαρε διαγώνια προς τον Μασούρα και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Χάνσεν πλάσαρε εύστοχα.

Πριν η Νορβηγία συνέλθει, η Ελλάδα βρήκε δεύτερο γκολ. Στο 21′ ο Πέλκας σέντραρε από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Τσιμίκας πάσαρε παράλληλα και ο Ανδρούτσος από κοντά σκόραρε με σουτ.

Η μείωση του σκορ σημειώθηκε στο 64′. Ο Όντεργκαρντ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Στράντμπεργκ πήρε την κεφαλιά από τον Τζόλη με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Αγιέρ, Μέλινγκ (69’ Μπιόρκαν), Μίντσο (46’ Σόρλοθ), Μπεργκ (69’ Άουρσνες), Θόρσμπι (46’ Θόρστβεντ), Έντεγκαρντ, Ζαχάριασεν (46’ Ράιερσον), Χάαλαντ

ΕΛΛΑΔΑ (Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (90+4’ Μπακάκης), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλας, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75’ Σιώπης), Μάνταλος (57’ Μπακασέτας), Γαλανόπουλος (57’ Ζέκα), Μασούρας (57’ Τζόλης), Πέλκας (75’ Παυλίδης)

Περισσότερα σε λίγο…

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού: